Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Podvodník řádil také v Břeclavi

BŘECLAVSKO: Za podvodné jednání byl obviněn. 

Břeclav - Policisté se poslední dobou opět potýkají s případy, kdy si podvodníci vybírají starší lidí a pod různými záminkami z nich vylákají peníze. Dva případy během jednoho dne se staly přímo v Břeclavi.

Nepoctivec na začátku tohoto měsíce navštívil dvaaosmdesátiletou žena v jednom břeclavském bytovém domě a vydával se za známého jejího syna. Ovšem seniorka se obelstít nenechala a žádné peníze mu nevydala. Když muž neuspěl v tomto případě, vydal se o několik ulic dál. Tentokrát se mu lest zdařila. Pod smyšlenou legendou, že zná rodinné příslušníky, se mu podařilo vylákat od dvaadevadesátileté důchodkyně přes 5 tisíc korun.

Případ si převzali policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování. Operativní činností a spoluprací s kriminalisty z ostatních útvarů padlo podezření na 44letého muže z Litoměřic, kterého v těchto dnech kolegové dopadli na Olomoucku. Muž je nyní obviněn z pokusu o podvod, podvodu a porušování domovní svobody. O úspory připravil seniory na různých místech naší republiky. Trestní stíhání zahájili kolegové v Chomutově, kteří se také vyšetřováním jeho trestné činnosti nadále zabývají.

Tisková zpráva o tom, jak podvodník připravil seniory o úspory, je uveřejněna na: http://www.policie.cz/clanek/seniory-pripravil-o-uspory.aspx

por. Mgr. Kamila Haraštová, 24. dubna 2017

vytisknout  e-mailem