Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Podvodník přišel s výhodnou nabídkou

BŘECLAVSKO: Důchodce byl oklamán. 

Břeclav - Další případ podvodného jednání na seniorovi šetří břeclavští policisté. V sobotu 11. listopadu oslovil osmdesátiletého muže podvodník, který mu nabídl vyřízení slevy na obědy. Oháněl se přitom tím, že zastupuje pečovatelskou službu. K tomu, aby mohla být sleva uplatněna, požadoval pachatel zaplacení licenčního poplatku ve formě kolku, a to v hodnotě 700 korun.

Senior měl o nabídnutou službu zájem, a tak ho podvodník rád doprovodil až do bytu. Když důchodce vytáhl tisícikorunu, muž si bankovku začal prohlížet a následně sdělil, že se jedná o padělek. Nešťastný důchodce tedy vytáhl další bankovku, ale setkal se se stejným verdiktem – prý i tato bankovka má špatný ochranný znak. Podvodník se pohotově nabídl, že zařídí výměnu falešných peněz, a proto si finance vzal s sebou.

Senior marně čekal na vrácení peněz i zprostředkování levnějších obědů. Nakonec se rozhodl, že zkontaktuje pečovatelskou službu, aby se dověděl, kdy mu peníze vrátí. Ovšem s takovou odpovědí nepočítal. Zjistil, že se jednalo o podvod.

Uvedenou zprávou chceme upozornit starší občany, aby nevěřili smyšleným legendám a jakékoliv výhodné nabídky si pečlivě ověřili. Stejně tak apelujeme na to, aby lidé nebyli důvěřiví a nedávali cizím lidem své finance.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 14. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem