Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podvodník dopodváděl

Balamutil seniorky a přišel si tak na desetitisíce. Teď už je ale zpět tam, odkud před půl druhým měsícem vyšel, tedy za mřížemi. 

V pátek dvaadvacátého prosince zadržel pozorný svědek a posléze i policisté čtyřicetiletého muže. Tomu je nyní kladeno za vinu, že pod různými legendami okrádal seniorky přímo u nich doma.

Vždyť i samotné zadržení proběhlo ve chvíli, kdy prchal poté, co okradl důchodkyni o víc jak deset tisíc korun přímo u ní doma.

Stran trestné činnosti nevymyslel čtyřicetiletý muž nic převratného. Do domácností poškozených se vždy vnutil pod legendou někoho, kdo nese přeplatky za cokoli.

Jednou se vydával za pracovníka „sociálky“, který nese přeplatek na důchod, ondy byl zase zaměstnancem jakékoli energetické společnosti, který taktéž nese nějakou tu korunu navíc.

Zadrženého následně kriminalisté čtvrtého oddělení prvního policejního obvodu obvinili z trestných činů podvod, krádež a porušování domovní svobody. Za vyjmenované delikty hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na tři roky. Pokud ale dojde v průběhu prošetřování k nevýšení způsobené škody, může si obviněný „posedět“ až pět let.

K tomuto trestu může obviněnému soud ještě přičíst podmínku, která čtyřicetiletému muži trvá až do příštího roku.

Podstatným faktem při výměře trestu také může být, že obviněný byl do této doby již šestkrát odsouzen k trestu odnětí svobody, kdy ten poslední trval celých třináct let.

Čtyřicetiletý muž je v tuto chvíli obviněn z trestných činů podvod, krádež a porušování domovní svobody, kterých se měl dopustit v celkem čtyřech případech. Z dalších třech obdobných protiprávních jednání, která jsou v tuto chvíli předmětem prošetřování, je tento muž ještě podezřelý.

Nesmím opomenout také tu skutečnost, že protiprávní jednání prošetřují kriminalisté z celkem třech policejních obvodů, konkrétně z Prahy I, II a III. To dokazuje, že obviněný „řádil“ na celém území metropole.

Proto se nyní kriminalisté prvního policejního obvodu obrací s prosbou na další případné poškozené. Pokud jste se kdokoli také stal obětí obviněného, a ještě jste to neoznámil, přihlaste se prosím kriminalistům čtvrtého oddělení prvního policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 12. 2017

Odkazy do noveho okna

1 obviněný muž (1)

1 obviněný muž (1) 

Detailní náhled

2 obviněný muž (2)

2 obviněný muž (2) 

Detailní náhled

3 obviněný muž (3)

3 obviněný muž (3) 

Detailní náhled

4 obviněný muž (4)

4 obviněný muž (4) 

Detailní náhled

5 obviněný muž (5)

5 obviněný muž (5) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem