Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podvodníci vylákali na muži téměř 430 tisíc

NOVOJIČÍNSKO - události 

Policejní komisař sdělil dvěma mužům podezření ze spáchání přečinu podvodu, přičemž jeden z nich čelí ještě obvinění z krádeže.

V prvním případě se měl podvodu dopustit dvaadvacetiletý muž z Ostravy. Ten v období od května do července tohoto roku, na základě smyšlených důvodů, zejména pod legendou o ochraně jeho finančních prostředků, podvodně vylákal od devětašedesátiletého muže z Novojičínska finanční hotovost ve výši téměř 420 tisíc korun. Muži hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

V druhém případě podvedl téhož muže z Novojičínska čtyřiadvacetiletý muž Ostravy. Ten v období června a července tohoto roku pod záminkou návratu podvodně vylákané hotovosti, vylákal od poškozeného dalších 9 tisíc korun a v nestřeženém okamžiku mu ještě z kapsy saka odcizil 2 tisíce korun. Pachatel se v tomto případě dopustil hned dvou trestných činů, a to přečinu podvodu a přečinu krádeže, za které mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Zatajení nálezu
Odloženou pilu nevrátil, pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policisté z Nového Jičína pátrají po dosud neznámém pachateli, který dne 9. září 2017 v katastru obce Hostašovice, na lesní cestě za obcí směrem na část Lipůvka, našel a ponechal si zde odloženou motorovou pilu značky Husqvarna. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu 10 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zatajení věci. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

Objasnění vloupání do bytu
Policistům z obvodního oddělení v Odrách ve spolupráci s novojičínskými kriminalisty se podařilo objasnit případ vloupání do bytu, k němuž došlo v srpnu letošního roku na Masarykově náměstí v Odrách.

Jako pachatelé byli zjištěni dva muži ve věku 25 a 30 let. Tito po společném vniknutí do bytu odtud odcizili notebook značky Asus. Svým jednáním způsobili škodu 9 tisíc korun. Pachatelé se i v tomto případě dopustili hned dvou trestných činů, a to přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže, za které jim hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Nový Jičín 18. září 2017 

por. Mgr. Petr Směták
komisař / oddělení tisku a prevenc

vytisknout  e-mailem