Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvodnice okradla stařenku

Osmaosmdesátiletá žena přišla o devět tisíc korun 

 

Ve čtvrtek dopoledne si do svého bytu pustila ženu, která se vydávala za sociální pracovnici. Podvodnice byla neodbytná, nabízela ženě umístění do domova důchodců a chtěla vidět důchodový výměr. Stařenka zašla do ložnice, kde vyndala kovovou kasu s důchodovým výměrem a peněženkou. Falešná sociální pracovnice pak odlákala stařenku do kuchyně, kde se dívala na výměr důchodu. Po patnácti minutách žena odešla a stařenka si šla uklidit kovovou pokladnu. V ložnici zjistila, že má zotvírané všechny zásuvky a z peněženky zmizelo devět tisíc korun.

K popisu podvodnice uvedla, že se jednalo o mladou ženu ve věku přibližně třiceti let, štíhlé postavy, která mluvila česky a působila velmi přesvědčivě.

Policisté důrazně varují starší občany, aby si do svých domovů nepouštěli neznámé osoby. Pokud se někdo vydává za pracovníka nějakého úřadu, nebo firmy, doporučujeme si vždy totožnost a oprávněnost návštěvy nejdříve telefonicky ověřit. Pokud někdo nemá možnost telefonického ověření, doporučujeme, sjednat si schůzku na jiný den a zajistit si v bytě přítomnost nějakého příbuzného. V žádném případě neznámého nepouštět do bytu!

vytisknout  e-mailem