Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Podvodnice okradla 95letého seniora

SEMILSKO - Úspory ve výši 175 000 korun odcizila neznámá žena, zřejmě ji doprovázel komplic. 

Včera odpoledne zazvonila u dveří rodinného domu v Turnově žena zatím neznámé totožnosti a 95letému majiteli sdělila, že jde do jeho domácnosti provést odečet vody a také mu vyplatit přeplatek za vodu. Senior ji proto pustil do domu a po předstírané prohlídce vodoměru ve sklepě za ním přišla do kuchyně, aby se s ním údajně finančně vypořádala. Z toho důvodu si připravil své dvě peněženky. Žena před ním vytáhla tři dvoutisícové bankovky, ale ty si nakonec ponechala a z domu odešla, aniž by  mu nějaké peníze vyplatila. Po jejím odchodu mu chyběly obě jeho peněženky s úsporami ve výši 175 000 korun.

Podvodnice v průběhu návštěvy podle oznamovatele nekontrolovaně běhala po domě a vymyslela si například také to, že musí v koupelně zkontrolovat tlak vody. Senior si vůbec neuvědomuje, ve kterém okamžiku ho okradla. Ženu popsal jako tmavovlásku ve věku kolem 40 let, středně silné postavy. Mluvila česky bez přízvuku a vystupovala suverénně a přátelsky. Venku na ni čekal nějaký člověk, v tuto chvíli nevíme ani to, zda to byl muž nebo žena.

Policisté případ kvalifikovali jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. V této souvislosti doporučujeme, aby ohrožené seniory zastupoval v jejich finančních záležitostech někdo z rodiny a nebo jiná důvěryhodná osoba. Pokud senior podvodníka do své domácnosti nevpustí a rovnou ho odkáže na další osobu, je velmi pravděpodobné, že se obětí trestného činu nestane.

 

17. 8. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

 

vytisknout  e-mailem