Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodnice dluží skoro milion

TEPLICKO - Farmaceutická reprezentantka falšovala recepty; Kradl hlavě čokolády a další zprávy. 

Podvodnice dluží skoro milion

     Škodu téměř jeden milion korun způsobila několika lékárnám 39letá žena, která pracovala jako farmaceutický reprezentant. Náplní její pracovní činnosti bylo propagovat v přidělené oblasti na severu Čech výrobky společnosti distribuující léky a to jak v lékárnách, tak i v ordinacích lékařů.

     Žena si koupila prázdné tiskopisy receptů, které vyplňovala osobními údaji pacientů získanými z originálních receptů vydaných lékaři, kterým nabízela léčiva firmy, pro kterou pracovala. Do falzifikátu pak ručně dopsala konkrétní název tzv. psychofarmak, takto vyplněný recept opatřila falešnými razítky znějícími na jména dvou lékařů z oboru psychiatrie, která si nechala vyrobit a poté je předložila ve vybraných lékárnách. Tam jí „umazali“ dluh, který vznikl předchozím zapůjčením léků k prezentaci mezi lékaři.

     Po splacení dluhů v lékárnách za vyplněné falzifikáty receptů obdržela jako protihodnotu různé zboží, jako krémy na pleť, nebo dražší doplňky stravy. Takto získané zboží poté sama spotřebovávala, případně prodala dalším osobám a získané peníze použila pro svoji osobní potřebu. Přitom si byla vědoma skutečnosti, že v předmětném období je proti ní vedeno exekuční řízení spojené s nařízenou exekucí a srážkami na plat.

     Falzifikáty receptů byly dále ze strany lékáren předloženy k proplacení zdravotní pojišťovně, jednalo se celkem o více jak tři sta receptů, pojišťovna je ale po zjištění, že se jedná o falzifikáty, odmítla jednotlivým lékárnám proplatit. Žena tak dluží třem lékárnám přes 920 tisíc korun, v uplynulých dnech byla obviněna z podvodu, za který jí v případě uznání viny hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Kradl hlavě čokolády

     Z přečinu krádeže byl obviněn 24letý muž, který kradl zboží v bílinských prodejnách. V průběhu března odcizil věci nejméně ve čtyřech případech, ze supermarketů si jednou odnesl dětské pleny, jinak se soustředil na sladkosti, především na čokolády různých značek, těch si odnesl celkem osm desítek. Dohromady nakradl zboží za více jak čtyři tisíce korun, policistům k dopadení zloděje napomohly kamerové záznamy z prodejen, na kterých „známou firmu“ poznali. V minulosti osmkrát odsouzený muž bude na soud čekat na svobodě, v případě uznání viny mu hrozí až tříleté vězení.

Zloděj mobilu dopaden

     Policisté dopadli zloděje, který v polovině ledna odcizil v teplické prodejně elektra mobilní telefon. Zahradními nůžkami přestihl jistící a napájecí kabel vystaveného přístroje a telefon v hodnotě sedm tisíc korun odcizil. Mobil pak prodal na ulici a utržené peníze utratil, muž byl obviněn z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dva roky vězení.

Hledáme svědky nehody

Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo v době od 19:00 hodin dne 24. dubna do 12:00 hodin dne 25. dubna 2017 v Teplicích, ul. Baarova před č. p. 1516/18. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla naboural do automobilu BMW X5 a z místa nehody ujel, aniž by učinil opatření stanovená zákonem Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

26. 4. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem