Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvodné jednání

České Budějovice - Policisté upozorňují osoby, které by chtěli získat peníze na pojistkách, za události, které se nestaly, že se brzy na jejich jednání brzy přijde! 

Podvodné jednání dvou mužů při fingované dopravní nehodě, odhalili českobudějovičtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality. Oba muži (roč. 1965 a 1991), pravděpodobně po vzájemné dohodě, v úmyslu získat majetkový prospěch, uvedli na pojišťovně pojistnou událost, při které mělo dojít k dopravní nehodě na sídlišti Vltava. Při dotazu pojišťovny na specifikaci nehody, uvedli oba rozdílné údaje, což se pochopitelně pracovníkům pojišťovny nezdálo, a proto pojali podezření, že by se mohlo jednat o podvodné jednání. Případ předali k šetření zmíněným kriminalistům, kteří operativním šetřením zjistili, že k nehodě vůbec nedošlo.

V jednání obou mužů bylo prokázáno podezření ze spáchání přečinu Pojistný podvod, formou spolupachatelství, ve stádiu pokusu.  V úterý si oba převzali usnesení o zahájení trestního stíhání.

Připomínáme, že se mnoho spoluobčanů v republice snaží získat peníze z pojistných plnění různým způsobem, ale pracovníci pojišťoven ve spolupráci s policisty odhalují desítky protiprávních jednání!

Většina podvodů se zjistí a pak si dotyční zbytečně přivodí trestní stíhání.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

10. srpna 2017

vytisknout  e-mailem