Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podvodná směna peněz - aktualizace II

Policisté hledají dva muže, kteří jsou podezřelí z podvodné směny peněz. 

Policisté z místního oddělení Krakovská a Lhotka pracují na objasnění tří případů podvodné směny peněz, ze které jsou podezřelí dva muži. Ti na konci května tohoto roku v obchodním domě na Národní třídě v Praze 1 a na poště v Durychově ulici v Praze 4, provedli podvodnou směnu peněz. Po pokladních chtěli různě rozměňovat peníze, až je zmátli a ty jim pak vrátily více peněz, než měly. Ve dvou případech se jednalo o částku osm tisíc a v jednom o čtyři tisíce korun.

Podezřelé muže zachytily kamery v nákupním centru i na poště. Z nákupního centra pak policisté zajistili záběry jednoho z podezřelých, který si měnil peníze ve směnárně. Jestli i tam chtěl pokladníka podvést, můžeme jen spekulovat. Nicméně se mu to nepodařilo, jelikož směnárník při manipulaci s penězi používal počítačku bankovek. Podle poškozených muži při výměnách peněz mluvili česky.

Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za což v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Při směně peněz byla způsobena celková škoda ve výši dvacet tisíc korun.

Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 24. 6. 2017

Aktualizace: Policisté prošetřují další případ podvodné směny peněz, která se odehrála v pondělí 19. června tohoto roku ve směnárně v Rytířské ulici v Praze 1. Postupným rozměňováním finanční hotovosti tam podezřelý muž zmátl prodavačku, která mu pak vrátila víc peněz, než měla. Celkem tak přišla o více než osm tisíc korun.

Kamera zachytila dva muže, kteří k sobě evidentně patřili a na podvodu spolupracovali. Jeden z nich je ten samý, po kterém již pátráme v souvislosti s výše popsaným případem. Jelikož se pachatele zatím nepodařilo dopadnout, opětovně se obracíme na veřejnost s žádostí o spolupráci. Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158.

Případ je prošetřovaný pro trestný čin podvod, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až dvě léta.

pro. Bc. Jan Daněk – 14. 7. 2017

Aktualizace II: Policisté zadrželi dva muže, kteří jsou podezřelí z výše popsaného podvodného jednání. Zadržení proběhlo díky oznamovatelce, která je zároveň jednou z poškozených. Ta si v úterý večer cestou z práce obou mužů všimla na Václavském náměstí. Okamžitě v nich poznala muže, kteří ji připravili o více než osm tisíc korun a zavolala na místo policisty.

Zadržené muže (37 a 45) si převzali kriminalisté, kteří s nimi zahájili trestní stíhání pro trestný čin podvod.

Tímto děkujeme všem, kteří věnovali pátrací relaci pozornost.

por. Bc. Jan Daněk – 5. 8. 2017

Odkazy do noveho okna

1 image004g

1 image004g 

Detailní náhled

2 image005

2 image005 

Detailní náhled

3 image009

3 image009 

Detailní náhled

4 image010

4 image010 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem