Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Podvod za více jak 760 000 Kč

SOKOLOVSKO - Úmyslně změnil při podpisu smlouvy svůj podpis. 

Proti 39 letému muži zahájili 23. 2. 2017 kriminalisté z hospodářské kriminálky v Sokolově trestní stíhání jako obviněného ze spáchání zločinu Podvod.
Obviněný měl na začátku roku 2015 s podvodným úmyslem a s cílem získat pro sebe majetkový prospěch na úkor soukromé obchodní firmy ujednat odběr stavebního materiálu s úmyslem jeho kupní cenu neuhradit. Obviněný v této době oslovil dalšího člověka, který mu měl v budoucnu pomoci s odběrem zboží.

Na konci dubna 2015 měl obviněný uzavřít se s obchodní firmou rámcovou kupní smlouvu, součástí ujednání byla také plná moc pro člověka, který měl pomoci s odběrem zboží. Při podepisování smlouvy úmyslně změnil svůj podpis, než jakým se obvykle podepisuje, aby tak mohl znemožnit budoucí identifikaci podepisující osoby a vyhnul se tak závazkům vyplývajícím z odběru zboží na základě rámcové smlouvy. Prostřednictvím osoby, která byla zplnomocněna k odběru zboží, tak došlo k odběru různého stavebního materiálu přesahující částku 760 000 Kč.
Obviněný muž faktury do současnosti neuhradil a při komunikaci s firmou popřel, že se k úhradě odebraného zboží písemně zavázal.

V případě odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
24. 2. 2017

 

vytisknout  e-mailem