Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvod skoro za milion

NÁCHODSKO – Důvěřivé ženě se značně prodražily seance. 

V úterý 2. března 2021 ve večerních hodinách se v Náchodě obrátila na policisty s žádostí o pomoc pětapadesátiletá žena, která oznámila, že se stala obětí podvodu. Žena vypověděla, že doma sleduje přes satelit cizojazyčné programy a přibližně před měsícem se rozhodla zavolat na bezplatnou linku, kde nabízeli lidem seance.

Na základě zjištěných skutečností vyplynulo, že v období od 14.1.2021-24.2.2021 byla v kontaktu s neznámými pachateli, kteří pod záminkou provádění seancí po telefonu a nákupu k tomu potřebných předmětů (svíčky, obrázky) vylákali postupně z ženy více jak 950 tisíc korun.

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Náchodě zahájili trestní stíhání na neznámé pachatele, kteří měli spáchat podvod za téměř milion korun a kterým nyní hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dobu 5 let.

I když je v dnešní době plné nejistot snaha hledat různé odpovědi, musíme si uvědomit, že  ne každý to s námi myslí dobře. Tato doba plně nahrává lidem, kteří se snaží využít důvěřivosti a beznaděje ostatních. Je proto potřeba dávat pozor na lidi, kteří  se vás snaží přimět k zaplacení menších či větších peněžních částek,  může se jednat právě o podobné podvodníky.  Pokud posíláte peníze na neznámé zahraniční účty, jste vyzýváni k předávání bezpečnostních kódů, nebo platby probíhají přes několik prostředníků, raději byste se neměli do takových transakcí ani pouštět. Při komunikaci buďte obezřetní,  pokud si nejste opravdu jisti, že je vše v pořádku, obraťte se na linku 158 a vše oznamte policii.

por. Mgr. Lucie Konečná
3.3.2021, 12:00hod

vytisknout  e-mailem