Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvod s prodejem psů

KOLÍNSKO - Žena zaplatila za psa přes sto tisíc korun, ale doteď ho neobdržela. 

Policisté z obvodního oddělení Kolín se zabývají případem podvodu ohledně prodeje psa, za kterého poškozená zaplatila nemalé peníze. Nicméně bohužel psa ještě neviděla a zřejmě ani neuvidí.

Sedmatřicetiletá žena našla na sociální síti inzerát od neznámé osoby, která nabízela zdarma štěně francouzského buldočka s tím, že je potřeba zaplatil pouze za přepravu.

Žena neváhala a na inzerát reagovala. S dotyčnou osobou komunikovaly a domlouvaly se na přepravě a platbě. Zájemkyně si dle instrukce od prodejce stáhla aplikaci, vyplnila do ní veškeré své údaje k platební kartě. Následně zaplatila téměř 7000 korun, z toho 4000 korun na pojištění psa, zbylé necelé 3 tisíce jako vratnou zálohu. Poté ženě přišla zpráva, že nemá povolení od příslušného ministerstva a je potřeba uhradit 12 tisíc korun a chvíli na to, že je ještě potřeba zaplatit za pas pro psa.

Tím to ale neskončilo. Prodejce zájemkyni o psa tvrdil, že platby na účet nepřišly a zřejmě došlo k chybě v aplikaci. Proto ji instruoval ke stažení jiné aplikace. Předchozí platby se opakovaly a k nim přibyly další. Konkrétně za vakcíny, veterinární pas, změnu vlastnictví psa a celní poplatek. Celkem za toto vše poškozená zaplatila částku přes 105 tisíc korun.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, za což pachateli v případě jeho ustanovení hrozí až na dvě léta.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
9. srpna 2023

vytisknout  e-mailem