Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podvod na osamělých ženách

Kriminalisté hledají muže, který je podezřelý, že z osamělých žen vylákal několik milionů korun. 

Kriminalisté hledají muže, který je podezřelý, že z osamělých žen vylákal více než tři miliony korun. S ženami se seznamoval přes inzeráty na seznamkách, nebo na ulici a snažil se v nich vzbudit důvěru různými historkami. Jedné z nich například tvrdil, že je podplukovník Československé armády a že byl na misi v Afganistanu, kde stavěl odsolovací zařízení. Také tvrdil, že má z boje několik zranění břicha a kolene. Poté co v ženách vzbudil důvěru, tak  si od nich začal půjčovat peníze. Jednou to byla půjčka na nákup nějakého přístroje, podruhé potřeba peněz do začátku podnikání nebo na operaci. Jindy zase tvrdil, že potřebuje peníze na letenku do Švýcarska, protože tam musí vyřídit dědictví ve výši 106 milionů korun.

Muž je vyhlášený do celostátního pátrání a je na něj vydán příkaz k zatčení a příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Nyní kriminalisté evidují šest poškozených, kdy nejstarší je třiaosmdesátiletá seniorka. Škoda byla vyčíslena na 3 miliony korun. V tuto chvíli nelze vyloučit, že poškozených může být více.

Případ je vyšetřovaný pro trestný čin podvod, za což v případě odsouzení hrozí pachateli až osmiletý pobyt za mřížemi. Jestliže víte, kde by se mohl hledaný schovávat, nebo jste ho viděli, kontaktujte linku 158. Na tísňovou linku se mohou ozývat i případní další poškození nebo poškozené.

por. Bc. Jan Daněk – 11. 3. 2018  

Aktualizace – Kriminalisté druhého policejního obvodu, kteří se specializují na pátrání po osobách, v průběhu včerejšího dne vypátrali muže hledaného v souvislosti s tímto případem.  Muže zadrželi přímo na ulici a následně převezli do výkonu trestu odnětí svobody. Nyní budou se zadrženým prováděny úkony trestního řízení pro výše popsaná podezření.

Zároveň děkujeme všem, kteří věnovali pátrací relaci pozornost.

por. Bc. Jan Daněk – 23. 3. 2018

vytisknout  e-mailem