Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod na internetu

J.Hradec – Chtěl VW Golf, nemá auto ani peníze. (Hlasová schránka 974 233 116) 

Další případ podvodu na internetu řeší jindřichohradečtí policisté. Neznámý pachatel  patrně dne 19. března prostřednictvím anonce na internetových stránkách, uvedl poškozeného z Jindřichohradecka  v omyl tím, že prostřednictvím mailových  adres matthias.matthy@gmail.com a office@speedax-Ltd.de komunikoval s poškozeným, který chtěl koupit osobní vozidlo Volkswagen Golf  za částku 168 800 korun.  Poškozený však udělal základní chybu a to, že předem zaplatil ve dvou splátkách v měsíci březnu celkovou částku  3 tisíce 125 EURO. Dne 3.dubna 2017 pak mělo dojít k předání vozidla VW Golf, což se však doposud neuskutečnilo. Neznámý podvodník, který na maily nereaguje, připravil vozu chtivého poškozeného o celkovou částku 172 159 korun.

Jindřiíchohradecká  policie upozorňuje : Občané nepodléhejte nabídkám „ výhodných“ koupí ze zahraničí prostřednictvím internetové inzerce. Nejen, že požadované zboží nemusíte neobdržet, avšak v mnohých případech  přijdete i o své naspořené peníze.

 Podvody páchané prostřednictvím internetu  mají vzestupnou tendenci, jejich zadokumentování je velmi složité, rovněž tak je nelehký úkol policie, aby pachatele této trestné činnosti vypátrala a v rámci úkonů trestního řízení i obstarala důkazní materiál, který jej  z jeho páchaných  skutků usvědčí.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

4. dubna 2017

vytisknout  e-mailem