Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod na internetu

J.Hradec – Psa rasy Shiba Inu nedostala, přišla o téměř 60 000 korun.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Mladá žena přišla osobně na stálou službu policie  v  J.Hradci podat trestní oznámení na dosud neznámého pachatele, který v době od 28. prosince 2016 do 7. ledna 2017 prostřednictvím internetového inzerčního portálu, pod záminkou prodeje psa rasy Shiba Inu a uhrazení poplatků souvisejících s přepravou psa z Berlína do Jindřichova Hradce, od ní vylákal přes 59 600 korun. Neznámý „ prodejce“ psa si peníze nechal od poškozené zaslat přes společnost do Francie na smyšlené jméno, přičemž psa rasy Shiba Inu do dnešního dne nedodal, peníze poškozené nevrátil a ukončil se ženou emailovou komunikaci. Jindřichohradečtí policisté přečin podvodu zadokumentovali a nyní je čeká nelehký úkol ustanovit osobu pachatele. Koupě psa v hodnotě kolem 5 000 korun se tak mladé ženě výrazně prodražila.

Jindřichohradecká  policie opět  varuje: Občané podvodů  na  internetových  portálech stále přibývá!

Než se  rozhodnete  pro koupi prostřednictvím internetového portálu, vyhledejte  časový úsek po který je prodejce zaregistrován na příslušném inzertním portálu. Jestliže dojde ke stížnostem občanů na neseriózního inzerenta, tak správce portálu ukončí možnost obchodování danému prodejci.

Je vhodné nezasílat peníze předem, ale až na základě dobírky při převzetí požadované zásilky!!!

Podvody páchané prostřednictvím internetu  mají vzestupnou tendenci, jejich zadokumentování je mnohdy velmi složité, rovněž tak je nelehký úkol policie, pachatele této trestné činnosti vypátrat  a v rámci úkonů trestního řízení i obstarat důkazní materiál, který jej  z jeho páchaných  skutků usvědčí!

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

9. ledna 2017

 

vytisknout  e-mailem