Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvod mu neprošel

TEPLICKO - Řidič přepravní společnosti zkusil podvod se zásilkami; Prodávala drogy... 

Podvod mu neprošel

     Z přečinů podvodu a podvodu ve stadiu pokusu je podezřelý mladík zaměstnaný jako řidič u přepravní společnosti. Před několika dny si měl prostřednictvím internetu pod smyšleným jménem objednat z e-shopu tablet v hodnotě 36 tisíc korun. Zboží dodané k doručení neexistujícímu adresátovi pak jako řidič přijal ve skladu, avšak nenačetl čárový kód zásilky a tablet si nechal, aniž by za něj zaplatil.

     Když viděl, že mu trik vyšel, stejným způsobem si pak objednal videoprojektor v hodnotě přes sto tisíc korun a další den ještě dva notebooky, jeden za bezmála 85 a druhý v hodnotě 68 tisíc korun. Opět měl v úmyslu zopakovat trik s nenačtením čárového kódu a věci si chtěl nechat a následně prodat, to už ale nestihl, protože si pro něj přišli policisté. Pokud bude uznán vinným z přečinů, ze kterých byl obviněn, mohl by strávit až pět let za mřížemi.

Prodávala drogy

     Z distribuce pervitinu je podezřelá 26letá žena z Bíliny, která v místě svého bydliště prodávala drogy. Kriminalisté zadokumentovali desítky případů, kdy měla prodat „dávku“ různým zájemcům, žena byla obviněna z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Vyšetřována je na svobodě, v případě odsouzení by ji mohl soudce v krajním případě poslat až na pět let do vězení.

V dechu měl přes dvě promile

     Přes dvě promile alkoholu v dechu naměřili policisté 26letému muži, kterého v neděli nad ránem zastavili v Krupce. Sedl si za volant, ačkoliv před jízdou požil alkohol, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a po vystřízlivění mu bylo sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až roční trest odnětí svobody.

19. 3. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem