Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Podvod

České Budějovice - Žena podvedla zástupce firmy, kterému slíbila zajištění rekreačního pobytu u moře. (Hlasová schránka 974 222 116) 

Méně obvyklý případ podvodného jednání vyšetřují českobudějovičtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality. Dle jejich zjištění a prověřování prokázali, že se pravděpodobně 49 letá podnikatelka v oboru cestovního ruchu, dopustila podvodu na jednateli společnosti zajišťující turistický pobyt.

V roce 2016 uzavřela v jedné českobudějovické pobočce smlouvu o pronájmu několika apartmánů v přímořském letovisku pro 10 osob za celkovou cenu 15 000 Euro, která měla být v sedmi splátkách uhrazena do stanoveného termínu. Zástupce firmy mylně informovala, že předmětné ubytovací jednotky jsou v jejím vlastnictví, ačkoli to prokazatelně nebyla pravda a se skutečným vlastníkem objektů neměla smlouvu - pronajmout apartmány třetím osobám. Dále v rozporu se smlouvou požadovala pod různými záminkami o investicích, vyplácení záloh v dřívějších termínech.

Zástupce společnosti jí v několika splátkách uhradil částku v přepočtu téměř 230 000 korun, kdy žena stejně pobyt v apartmánech nezajistila, požadované vrácení záloh neprovedla a vylákané finanční prostředky pravděpodobně použila pro svou potřebu.

Ve středu si z rukou kriminalistů převzala usnesení o zahájení trestního stíhání pro naplnění skutkové podstaty přečinu Podvod. Její trestní stíhání je vedeno nevazebně.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

23. března 2018

vytisknout  e-mailem