Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podváděla pojišťovny

TEPLICKO - Špatnou finanční situaci řešila podvody; Nevydařený lup... 

Podváděla pojišťovny

     Až pět let ve vězení by mohla strávit 48letá žena, která se rozhodla řešit neutěšenou finanční situaci rodiny podvodem. Před nějakou dobou uzavřela prostřednictvím zprostředkovatele smlouvu o životním pojištění na jméno svého manžela a to bez jeho vědomí a souhlasu. Ve dvou případech pak na pojišťovnu poslala škodní události včetně zfalšovaných lékařských zpráv, jednou fingovala zranění své a podruhé svého muže. Na základě toho jí bylo vyplaceno pojistné téměř 14 tisíc korun.

     Když viděla, že jí podvod prošel, uzavřela s další pojišťovnou novou smlouvu o životním pojištění na jméno svého manžela, opět aniž by o tom věděl a zfalšovala i jeho podpis. Jedenáctkrát poté pojišťovně předložila oznámení o úrazu buď sebe, nebo rodinných příslušníků, ke kterému přikládala falzifikáty lékařských zpráv. Na základě těchto smyšlených pojistných událostí jí bylo postupně vyplaceno přes sto deset tisíc korun. Žena byla obviněna z pojistného podvodu, její vyšetřování probíhá na svobodě.

Nevydařený lup

     Až dvouleté vězení hrozí dvojici 51letých mužů, kteří jsou podezřelí z krádeže. Zatímco jeden z nich v teplickém supermarketu naložil nákupní vozík věcmi za téměř osm a půl tisíc korun, druhý, který je v prodejně zaměstnán jako ostraha, mu měl umožnit projít mimo pokladní zónu tak, že mu nechal otevřený turniket. Krádež ale spolupachatelům neprošla, protože muže, který s plným vozíkem projel turniketem, chytili další zaměstnanci prodejny.  Přivolaní policisté oba zadrželi a následně jim sdělili podezření z přečinu krádeže, spolupachatelé jsou vyšetřováni na svobodě.

Dvě podobné krádeže

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 20letému muži, který připravil o dva roky mladšího poškozeného o mobil. V úterý odpoledne mu v podchodu teplického nádraží vytrhl z ruky mobilní telefon, když si ho chtěl vzít okradený zpět, udeřil ho pěstí a z místa utekl. Policisté podezřelého ještě týž den zadrželi a našli u něj i ukradený telefon, který vrátili poškozenému. Muž se ke krádeži přiznal, v případě odsouzení mu hrozí až dva roky vězení.

     K velice podobnému případu došlo ten samý den v Krupce, kde 20letý muž přistoupil k poškozenému mladíkovi a z kapsy tepláků mu odcizil mobilní telefon v hodnotě přes tři tisíce korun. Když ho okradený požádal, aby mu mobil vrátil, odvětil mu, že jen za peníze, a že jestli to někomu řekne, tak ho zbije. Také tento zloděj byl hned následující den dopaden, mobil už se ale bohužel zajistit nepodařilo, protože ho stihl prodat. Policisté už mu sdělili podezření z přečinu krádeže, oba pachatelé jsou vyšetřováni na svobodě.

20. 7. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem