Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podváděl ve velkém

TEPLICKO - Své oběti hledal na internetu; Vykradená garáž a další zprávy. 

Podváděl ve velkém

     Neuvěřitelných sto šedesát lidí měl podvést 35letý muž z Teplic, který si své oběti hledal na internetu. Je podezřelý, že po dobu téměř jednoho roku nabízel na internetovém inzertním portálu mobilní telefony od údajného dodavatele z Číny. Platbu požadoval uhradit předem na bankovní účet, když ale peníze dostal, užil je pro svou potřebu a žádné zboží zájemcům o telefony neposlal. Teprve po opakovaných urgencích ze strany nespokojených zákazníků jim vracel finanční prostředky zpět se sdělením, že nastaly potíže s dodavatelem. Některým zákazníkům dokonce jako náhradu vzniklých potíží spojených s nedodáním inzerovaného mobilního telefonu zaslal na bankovní účet částku vyšší, než jaká byla původní cena objednaného mobilu, za to od nich ovšem požadoval kladné hodnocení obchodu.

     Od koupěchtivých zájemců z celé republiky vylákal celkovou částku ve výši přes milion sedm set tisíc korun, ze které jim postupně větší část peněz vrátil. Když se pak dostal do finanční tísně, zákazníkům přestal zaslané finanční prostředky vracet a poškozeným tak způsobil škodu přes čtyři sta dvacet tisíc korun. Muž byl obviněn ze spáchání trestného činu podvodu, s ohledem na značnou škodu, kterou způsobil, mu v případě uznání viny hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Vykradená garáž

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do garáže. Zloděj vnikl do řadové garáže, ze které odcizil čtyři hliníkové disky a z vozidla zapakovaného uvnitř ještě vzal autobaterii. Celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na více jak třináct tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení až dva roky vězení.

Řidič skončil ve vazbě

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 36letý muž, kterého v Košťanech zastavili policisté. Při lustraci zjistili, že má soudem uložen trest spočívající v tříletém zákazu řízení všech motorových vozidel. Vzhledem k tomu, že to není první trest tohoto typu a za porušování rozhodnutí soudu byl už v minulosti několikrát odsouzen, poslal soudce jedenáctkrát trestaného recidivistu do vazby, kde bude čekat na konečný verdikt.

Vloupání do domu

     Duchcovští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do rodinného domu. Využil nepřítomnosti majitelů, kteří byli na dovolené, a vnikl do jejich domu, kde ukradl šperky a hodinky. Celková škoda byla vyčíslena na necelých patnáct tisíc korun, pokud se podaří zloděje vypátrat, bude se zodpovídat z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.

16. 7. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem