Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podváděl pojišťovny, nyní je obviněn

CHOMUTOVSKO - Pojistné podvody za stovky tisíc korun; Za volant usedl opilý a boural; Nejdřív peníze a šperky, pak čokoláda. 

Pojistné podvody za stovky tisíc korun má mít na svědomí třicetiletý muž z Jirkova. V průběhu pěti let měl uzavřít s několika pojišťovnami smlouvy o různých typech životního pojištění. Při sjednávání pojistných smluv měl uvádět nepravdivé informace o své osobě, případně měl podstatné údaje zamlčovat. Posléze měl opakovaně uplatňovat pojistná plnění, přičemž v řadě případů mu ze strany pojišťoven měly být vyplaceny různé finanční obnosy. Celková škoda tak dosáhla téměř 350 tisíc korun.  V tomto měsíci byl muž vyšetřovatelem obviněn ze spáchání trestných činů podvodu a pojistného podvodu. Za tyto mu v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.  Případem se nadále zabývají chomutovští kriminalisté.

Za volant usedl opilý a boural
Víkendové popíjení alkoholu a následné řízení vozidla se nevyplatilo padesátiletému muži z Chomutova. Ten měl v noci na jednom z chomutovských sídlišť pod vlivem alkoholu usednout do auta a při vyjíždění z parkovacího místa narazit do vedle stojícího vozidla. Poté měl v řízení pokračovat a na parkovišti nabourat další vozidlo. Policisté přivolaní na místo svědkem události provedli u řidiče dechové zkoušky. Tyto byly pozitivní, naměřeno bylo téměř dvě promile alkoholu v dechu. Na místě byl tedy řidiči zadržen řidičský průkaz. Muži, který se při výslechu k pití alkoholu před jízdou přiznal, už policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

Nejdřív peníze a šperky, pak čokoláda
Z trestného činu krádeže se bude zodpovídat 24letý muž z Chomutova.  Ten měl nejprve v bytě v jednom z chomutovských sídlišť odcizit finanční hotovost a zlaté šperky. Poškozené tím měl způsobit škodu v předběžné výši přesahující 30 tisíc korun. Později při údajné krádeži v chomutovském obchodě měl odcizit už jen čokolády. Uvedeného jednání se měl dopustit i přesto, že byl před necelými dvěma lety za přečin krádeže odsouzen. Oba případy nyní chomutovští policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení. Dotyčnému bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádeže a byl předán státnímu zástupci. Soud pak muže poslal do vazby.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
oddělení tisku a prevence
Chomutov 25. června 2019

vytisknout  e-mailem