Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podvádějí ženy i muži

Novojičínsko - V současné době vyšetřujeme několik případů na úseku hospodářské kriminality. 

Ve většině případů se pachatelé dopouštěli podvodného jednání. Jsou mezi nimi ženy i muži. Škody jsou řádově v desítkách až statisících korun.
Prověřujeme jednání 57leté ženy, jednatelku společnosti, která objednala kamionovou dopravu, ovšem do dnešního dne jí dopravci neuhradila. Poškozený požaduje vzniklou škodu ve výši 58tisíc korun.
Další žena ve věku 48let z Žiliny u Nového Jičína, sjednávala smlouvy o půjčkách s osobami, které přesvědčila, aby jí peníze následně půjčili, s tím, že je bude hradit ona sama.
Podařilo se jí přesvědčit celkem 19 lidí, kteří svolili. Vzniklý dluh ve výši téměř 600 tisíc korun však neuhradila.  Jelikož smlouvy byly sjednány na poškozené osoby, budou muset tyto dluhy zaplatit oni sami.
Podvodného jednání se měl dopustit také 60letý muž ze Studénky, který odebral od soukromého rolníka z Bernartic nad Odrou jateční prasata, ovšem do dnešního dne mu je neuhradil. Což zdůvodňuje svou špatnou finanční situací.
Finančního podvodu se dopustil 53letý muž z Nového Jičína, který si sjednal s finanční společností úvěr ve výši 40 tisíc korun. Ten ovšem nehradí.
 

Zloději se doznali, usvědčily je kamery

Případ zveřejněný v médiích kdy pachatelé byli zachyceni bezpečnostní kamerou je vyřešen.
Zveřejněním záběrů v médiích se pod tlakem veřejnosti a tíhou vlastního svědomí pachatelé sami doznali.
Jednalo se o dva muže, kteří vešli do sportovního podniku v Novém Jičíně. Následně je kamerové systémy zachytily, jak vylézají z budovy oknem. Ve stejné době došlo ke krádeži věcí ze šatní skříňky.
Nejedná se však o žádné nováčky. Dva muži ve věku 24let mají bohatou trestní minulost. Jeden z nich v době když byl ještě mladistvým, spáchal více jak 70 protiprávních jednání převážně majetkového charakteru.

V průběhu vyšetřování jsme zjistili, že se před samotným udáním dopustili také krádeže vloupáním do restaurace na Novojičínsku. Výši trestu jim určí soud.  

 

Tisková zpráva ze dne 10.1.2013

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem