Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podplácet policisty se nevyplácí

Nadýchal téměř dvě promile a věc chtěl řešit "jinak"... 

 
V pátek v nočních hodinách kontrolovali policisté oddělení hlídkové služby v ulici Dukelských Hrdinů osobní automobil Škoda Octavia. Jako řidič byl ztotožněn dvacetiletý mladík z Kladenska. Z dechu tohoto muže byl již při prvním kontaktu s policisty silně cítit alkohol, při komunikaci nesrozumitelně artikuloval, po vystoupení z automobilu vrávoral a nebyl schopen udržet stabilitu. Byl proto vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce. Displej přístroje ukázal hodnoty 1,69, 1,97, 1,83 promile. Mladík byl vyzván k lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu, čemuž se posléze dobrovolně podrobil v kladenské nemocnici.
 
Do této chvíle policisté řešili pouze podezření na trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. To se však za okamžik změnilo. Kontrolovaný po provedení třetí dechové zkoušky reagoval směrem k policistům: „A je možné toto vyřešit nějak jinak? Už jednou jsem o řidičák přišel a nechci mít zase problémy! Dál bych vám každému na pivo!“. Při těchto slovech si vzal ze zadní kapsy peněženku, ze které vyndal několik bankovek. Zasahující muži zákona řidiče upozornili, že se svým jednáním dopouští trestného činu podplácení. I přesto mladík s policisty smlouval. Chtěl, aby s ním zajeli k bankomatu, že je ochoten předat jim i vyšší částku peněz než má momentálně u sebe. Na to policisté podezřelého zadrželi a odvezli po vyšetření k nemocnici na obvodní oddělení. Tam zadržený už jen konstatoval: „Kdybys jsi toho litra vzal, mohlo to být jednodušší! Neříkej, že jsi ho nechtěl!“
 
Po těchto slovech vyšetřovatel sdělil dvacetiletému muži obvinění z trestných činů podplácení a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let.
 
nprap. Michaela Nováková
7.5.2013

vytisknout  e-mailem