Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podnapilý mladík napadl pracovníka ostrahy

HRADECKO - Za opětovné výtržnictví může soud útočníka poslat až na tři roky do vězení  

Až tři roky vězení hrozí třiadvacetiletému muži z Hradce Králové za to, že napadl v jednom z hradeckých supermarketů pracovníka ostrahy.

Celý incident se odehrál v úterý 11. prosince 2012 kolem půl čtvrté odpoledne poblíž prodejny zlatnictví. Pracovník ostrahy totiž nenechal bez povšimnutí mladého muže, který procházel supermarketem se svým psem. Přitom měl křížence na vodítku, ale bez náhubku. Pracovník ostrahy po mladém muži požadoval, aby objekt se psem opustil. Mladík posilněn alkoholem však na zaměstnance ostrahy nejprve zaútočil slovně a následně i fyzicky. Přitom člena ochranky opakovaně udeřil pěstí do obličeje, břicha a ruky. Při potyčce strážnému způsobil hematomy a zhmožděniny. Napadený šedesátiletý muž nevyhledal lékařské ošetření. Prý v důsledku napadení nebyl omezen na běžném způsobu života.

Nakonec agresor, který byl v době útoku posilněn alkoholem, skončil na hradecké protialkoholní záchytné stanici. Provedená dechová zkouška totiž ukázala 1,62 promile alkoholu.

V pátek 21. prosince 2012 policisté mladému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Na policii se útočník přiznal, že asi deset minut před incidentem vypil grog. Podle agresora se jedná o psa křížence. Náhubek mu prý nedává, protože si myslí, že mu tím ubližuje.

Jelikož byl muž za obdobné jednání v říjnu letošního roku (2012) potrestán, může soud výtržníka za opětovné jednání poslat až na tři roky do vězení. Tehdy byl odsouzen k trestu odnětí svobody na 18 měsíců s podmínečným odkladem na čtyři roky. Případ nadále vyšetřuje hradecká policie ve zkráceném přípravném řízení.

nprap. Anna Pešavová - 27. prosince 2012 (14:35)

vytisknout  e-mailem