Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podnapilý cizinec napadl ženu

RYCHNOVSKO - Policisté ho odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. 

Včera ve 20:35 přijal operační důstojník na linku 158 oznámení, že na benzinové čerpací stanici v Kostelci nad Orlicí nějaký opilý cizinec fyzicky napadá obsluhu. Kostelecká hlídka ihned vyrazila na místo události, kam dorazila necelé tři minuty po přijetí oznámení. Při příjezdu policisté spatřili, jak zaměstnanec provozovny klečí na podezřelém muži. Ten byl i po příjezdu mužů zákona vulgární a neuposlechl výzev zakročujících policistů, aby ležel nadále na zemi a nekladl odpor. Hlídka proto použila donucovací prostředky a muže zajistila.

Policisté na místě zjistili totožnost podezřelého – jednalo se o čtyřiačtyřicetiletého Ukrajince, kterého eskortovali do Protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Po vystřízlivění s ním provedou další procesní úkony.

Šetřením na místě policisté zjistili, že podezřelý přišel na benzinovou čerpací stanici včera kolem 20:30 a začal slovně napadat obsluhu. Po jeho odchodu obsluha hlavní dveře do provozovny uzamkla. To se ale muži nelíbilo. Začal do nich kopat a pak vzal plastový kanystr s nemrznoucí směsí a  hodil ho na dveře.  Jeden ze zaměstnanců vyběhl, aby majetek firmy chránil. Podezřelý ho udeřil pěstí do hlavy. Další ze zaměstnankyň vyběhla kolegovi na pomoc, ale výtržník ji kopl do nohy a opakovaně ji udeřil pěstí do obličeje. Mezitím se napadený zaměstnanec po úderu do hlavy vzpamatoval a útočníka přemohl a držel ho na zemi až do příjezdu policistů.

Podezřelý způsobil škodu 140 korun. Lékařské ošetření na místě nikdo nepožadoval.
Muž, který je policii známý z přestupkového řízení, je nyní podezřelý z přečinu výtržnictví, za který mu hrozí až dvouletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
1. prosince 2015

vytisknout  e-mailem