Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Podnapilá žena havarovala

KRAJ VYSOČINA: Dechová zkouška byla u řidičky pozitivní 

Policisté integrovaného operačního střediska přijali v úterý 12. prosince deset minut před patnáctou hodinou oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici III/ 3468 na Havlíčkobrodsku. Jednačtyřicetiletá řidička osobního vozidla Škoda Fabia jela po silnici ve směru od obce Čachotín na obec Rankov.

Při projíždění mírnou levotočivou zatáčkou v klesání, když se minula s protijedoucím osobním vozidlem, najela s vozidlem Škoda Fabia na pravou krajnici silnice a následně vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu. Poté vyjela na přilehlé pole, kde se vozidlo několikrát přetočilo přes střechu a poté se na kolech na poli zastavilo. Ke střetu s protijedoucím vozidlem nebo jiným účastníkem silničního provozu nedošlo. Při dopravní nehodě vypadla řidička z vozidla, přičemž utrpěla zranění. Z místa nehody musela být převezena vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Havlíčkově Brodě, kde zůstala hospitalizována. K jinému zranění osob nedošlo. Při nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle Škoda Fabia ve výši  30 000 korun.

Po dopravní nehodě policisté  u řidičky vozidla provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 2,01 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška byla také pozitivní - 1,98 promile alkoholu v dechu. Ohledáním vozidla Škoda Fabia bylo zjištěno, že jeho řidička nebyla při jízdě připoutána bezpečnostním pásem. Policisté zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

14. prosinec 2017

vytisknout  e-mailem