Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podmínky účasti Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy při veřejných akcích

Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy (dále jen KŘP hl. m. Prahy) se účastní veřejných akcí, které souvisejí s činností Policie České republiky nebo celého Integrovaného záchranného systému a dále akcí určených dětem, jako je např. Mezinárodní den dětí, akce pro domovy dětí a akce pro subjekty pečující o zdravotně postižené.

Pro jeden subjekt zajišťuje KŘP hl. m. Prahy svou účast zpravidla na jedné akci ročně.

KŘP hl. m. Prahy se neúčastní akcí pořádaných politickými stranami a uskupeními. Dále se neúčastní akcí, při kterých v předešlém ročníku nebyla ze strany pořadatele zajištěna dostatečná účast a výjezd složek policie tak byl pro KŘP hl. m. Prahy z hlediska ekonomického a personálního velmi neefektivní a současně bez jakéhokoliv přínosu v oblasti preventivně výchovné činnosti.

Příslušníci Oddělení tisku a prevence, zajišťující preventivně výchovnou činnost (se stánkem pro preventivně výchovnou činnost), se účastní akcí na venkovních prostranstvích v období od 15. dubna do 15. října. V ostatním období probíhá preventivně výchovná činnost ve vnitřních prostorách, které poskytne pořadatel akce.

Subjekt, který si vyžádá účast KŘP hl. m. Prahy na své akci, zajišťuje pro zúčastněné policisty:

  • bezplatné sociální zařízení v místě konání akce,
  • při akci v délce trvání do 5 hodin pitný režim,
  • při akci v délce trvání nad 5 hodin pitný režim a stravu.

V případě, že pořadatel nemůže zajistit stravu, má KŘP hl. m. Prahy právo přerušit účast na akci na dobu nezbytně nutnou pro její zajištění.

KŘP hl. m. Prahy si vyhrazuje právo odmítnout účast na akci i při splnění všech podmínek ze strany pořadatele, jestliže se v daném termínu koná více akcí najednou, nebo při změně bezpečnostní situace.

K žádosti o účast KŘP hl. m. Prahy na pořádané akci, za výše uvedených podmínek, vyplňte prosím přiložený dotazník a zašlete jej nejpozději 40 dnů před termínem pořádání akce na adresu: krpa.prevence@pcr.cz.

vytisknout  e-mailem