Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podezřelý z vraždy zadržen

MS kraj - vrchní komisař zahájil trestní stíhání 60letého muže 

Vrchní komisař moravskoslezské policie zahájil trestní stíhání 60letého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy. Pachateli tak hrozí až výjimečný trest.

Kriminalisté několik desítek hodin intenzivně shromažďovali informace vedoucí k podezřelému, který měl násilným způsobem usmrtit dvě oběti, 50letou ženu a 48letého muže na Frýdeckomístecku. Ohledání místa činu probíhalo v těžkých podmínkách, vzhledem k předmětnému terénu (ke skutku došlo na odlehlém místě v lese). Byla nutná součinnost s dalšími subjekty, například zajištění osvětlení prostoru. Na místě činu byl přítomen soudní znalec i specialisté odboru kriminalistické techniky a expertíz. Okolí bylo zajištěno a propátráváno policisty speciální pořádkové jednotky. Kriminalisté ve spolupráci s frýdeckomísteckými policisty vyslechli desítky osob, pohybujících se v okruhu několika kilometrů od místa činu. Postupně se podařilo zmapovat poslední dny poškozených.

Díky spolupráci všech zúčastněných, kriminalisté shromáždili důkazy a podezřelý byl zjištěn a usvědčen ve velmi krátké době. Policisté zadrželi 60letého muže již třetí den po oznámení události. Muž je podezřelý, že opakovaně zaútočil na oba poškozené takovou intenzitou, že utrpěli závažná poranění, kterým následně podlehli. Zraněným muž neposkytl pomoc, poté co zemřeli, místo opustil. Obviněný je osobou tzv. bez domova.

Vrchní komisař rovněž učiní podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Vyšetřování okolností skutku pokračuje.

mjr. Mgr. Gabriela Holčáková

Krajské ředitlství policie Moravskoslezkého kraje, OTP

30. 12. 2015

vytisknout  e-mailem