Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podezřelou z krádeže odhalila mobilní aplikace

Policisté zadrželi podezřelou ženu nedlouho poté, co si přisvojila zavazadlo cizinky, která ho nechala bez dozoru. K jejímu dopadení pomohla i mobilní aplikace sledování polohy. 

Případ odcizené tašky se odehrál v neděli 26. listopadu na Smíchově v Praze 5, po půl páté odpoledne. V tu dobu kontaktovala hlídku policie z místního oddělení Barrandov asijská turistka, která uvedla, že se jí ztratila taška v kavárně v obchodním centru v Plzeňské. Dodala, že ji nechala jen chvíli bez dozoru, když si šla pro kávu, a když se vrátila, byla pryč. S oznamovatelkou přišel i její kamarád, který policistům uvedl, že přes mobilní aplikaci sleduje polohu odcizeného zavazadla, neboť je v něm i notebook, který sledování umožňuje.  Společně s hlídkou se tak vydali po stopě odcizených věcí. Postupně prošli ulicemi Na knížecí, Za ženskými domovy, Radlická, až je signál po několika desítkách minut zavedl do ulice Na Skalce. Policisté tam prostor prohledali a o několik chvil později i našli osobu, která stála u kontejnerů a zrovna si pěchovala kapsy věcmi, které vyndávala z tašky. V ruce navíc držela i zmiňovaný notebook.

Na místě ji omezili na osobní svobodě a následně předvedli na místně příslušnou policejní stanici. Při výslechu policisté zjistili, že čtyřiadvacetiletá podezřelá po krádeži opakované použila odcizené platební karty k úhradě svých nákupů za bezmála pět tisíc korun. Celková škoda na odcizených věcech společně s použitím platebek vyšplhala na bezmála šedesát tisíc korun.

Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což v případě odsouzení hrozí několikaletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 14. prosinec 2023

vytisknout  e-mailem