Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podezřelého muže na útěku zadrželi všímaví a pohotoví kolemjdoucí

PŘÍBRAMSKO – Ten chvíli předtím napadl a okradl seniora. 

Příbramští kriminalisté na začátku měsíce dubna obvinili muže a ženu ze spáchání zločinu loupeže, které se měli dopustit začátkem dubna v Příbrami.

Vše se podle zjištění kriminalistů mělo odehrát tak, že z důvodu finanční tísně hledala 36letá žena řešení, jak si peníze obstarat tak, aby je nemusela vracet. Měla se proto obrátit na 69letého známého s žádostí o půjčku několika tisíc korun, když jí je muž přislíbil, měli se následně sejít, aby jí peníze předal. Protože ale peníze neměla v úmyslu vracet, požádala jiného známého, aby jí pomohl peníze získat.

Po předchozí domluvě tedy obviněná vylákala seniora na smluvené místo, kam ale po chvíli přišel i 18letý mladík, který seniora přepadl, peněženku mu ukradl ze zadní kapsy a dal se na útěk. Vše mělo působit jako náhodné přepadení.

Naštěstí ale celý incident viděl kolemjdoucí muž, který mladíka okřiknul, aby seniora nechal být a rozběhl se k němu. Opodál viděl ještě dalšího muže a ženu, na které zavolal, aby mu pomohli muže na útěku chytit. Společnými silami se dvěma mužům a jedné ženě podařilo utíkajícího podezřelého zadržet, pomoci přepadenému seniorovi a na místo zavolat policii. Díky jejich všímavosti a pohotovému jednání tak policistům značně vypomohli s objasněním celého případu, a  patří jim zasloužené poděkování.

Senior utrpěl naštěstí pouze lehčí zranění a i peněženka se mu brzy vrátila zpátky.

Plán tedy obviněné ženě a muži příliš nevyšel a navíc si zadělali na mnohem větší problémy. Kriminalisté případ kvalifikovali jako loupež a zahájili jejich trestní stíhání. V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí test odnětí svobody na 2 roky až na 10 let.

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
25. dubna 2024 

vytisknout  e-mailem