Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Podezřelé z loupeže policisté rychle vypátrali

JIHLAVSKO: Muže přepadli dva chlapci a dívka 

Policisté velmi rychle objasnili loupežné přepadení, ke kterému došlo minulý týden ve Velkém Beranově. Cílem útoku se stal náhodný muž na ulici, který utrpěl zranění a přišel o svoje věci. Tři podezřelí skončili v rukou policistů ještě ten den, jednalo se o dva chlapce a dívku, ani jednomu z nich ještě nebylo osmnáct let. Jejich další cesta směřovala do zařízení pro mládež, odkud předtím utekli.

Oznámení o přepadení muže přijali policisté v pátek 27. května v dopoledních hodinách. Tři útočníci využili podnapilosti muže, kterého náhodou potkali. Požadovali po něm peníze, které jim odmítl vydat, a fyzicky ho napadli, čemuž se bránil. Napadený muž nakonec přišel o mobilní telefon a peněženku, útočníci poté z místa utekli. Napadenému muži pak pomohly náhodné osoby a na místo byli přivoláni policisté.

Do Velkého Beranova okamžitě po přijetí oznámení o loupeži vyjely policejní hlídky a policisté provedli šetření. Vzhledem ke zranění napadeného muže přivolali také zdravotnickou záchrannou službu, která muže odvezla na ošetření do jihlavské nemocnice. Policisté zjistili veškeré dostupné informace k popisu podezřelých a začali po nich v lokalitě pátrat. Prověřování závažného případu převzali jihlavští kriminalisté.

Hledání bylo brzy zakončeno úspěchem. Policisté v krátké době nalezli tři podezřelé, dva mladíky a dívku, v lokalitě autobusové zastávky. Všichni tři mají být umístěni v zařízení pro mládež, odkud utekli a bylo po nich vyhlášeno pátrání. Policisté je zajistili a odvezli na oddělení policie k provedení nezbytných úkonů. Část věci, o které přepadený muž přišel, kriminalisté vypátrali, další věci vydali podezřelí.

Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže. Případ kriminalisté prověřují. Oba chlapce a dívku si následně převzal oprávněný zástupce příslušného zařízení pro mládež.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

1. června 2022

vytisknout  e-mailem