Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podezřelá dvojka

Policisté pátrají po dvojici žen, které jsou podezřelé z několika trestných činů. 

Policisté z místního oddělení Karlín pátrají po totožnosti dvojice žen, které se zrovna nechovaly podle  pravidel slušného chování. Jak jinak si vysvětlit  jejich počínání, které zachytily bezpečnostní kamery uvnitř knihkupectví a na autobusovém nádraží v Praze 8.

Dvojice navštívila knihkupectví v Sokolovské ulici v Praze 8 ve čtvrtek 10. ledna kolem sedmnácté hodiny. Více než dobrá četba je však zajímala zákaznice, která si prohlížela vystavené knihy. Konkrétně její pootevřená příruční taška. Z tohoto důvodu se dvojice na ženu „nalepila“, a tak dlouho ji nenápadně pronásledovala, až se jedné z nich podařilo z tašky vytáhnout  peněženku se sedmi a půl tisíci korunami, platební kartou a doklady.

O tři dny později, ve stejný čas, se ženy pohybovaly na autobusovém nádraží na Florenci. Na autobus samozřejmě nečekaly. Stejně jako v předcházejícím případě sledovaly příruční zavazadla nic netušících potencionálních obětí. V tomto případě cestující, která jen před chvílí vystoupila z autobusu. Vyčkaly na vhodnou příležitost  a v nestřeženém okamžiku jí z batohu neseného na zádech vzaly osobní doklady i s platební kartou.

Obě tyto události jsou prošetřovány pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což hrozí v případě odsouzení až  dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Jan Rybanský - 7. února 2018

vytisknout  e-mailem