Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poděkování policistům zasahujícím při požáru v Předlicích

ÚSTÍ NAD LABEM - Nasazení a zásluha policistů při záchraně lidských životů si zaslouží ocenit. 

Dnes si policisté pprap. Tomáš Paseka, pprap. David Kolář, pprap. Jan Jirkovský a nstržm. Stanislav Pirot převzali z rukou plk. Vladimíra Danyluka vedoucího Územního odboru Ústí nad Labem  poděkování za jejich odvahu a profesionální nasazení při požáru obytného domu v Předlicích.

Dne 22. března 2018 v ranních hodinách projíždějící řidič oznámil, že v Předlicích v ulici Hrbovická hoří třípatrový obytný dům. Operační důstojník ihned na místo vyslal policisty prvosledové hlídky. Ve chvíli, kdy přijeli první na místo, tak se již z druhého patra valil černý štiplavý kouř. Policisté neváhali ani minutu a do domu vběhli. Přes hustý dým v chodbě se jim ovšem nepodařilo do druhého patra dostat, tak se pokoušeli do bytu dostat přes vedlejší dům a jeho střechu. Naštěstí v tu dobu na místo již přijížděli hasiči. Po několika minutách hasiči s dýchacími přístroji začali z domu vynášet nejprve děti a následně dospělé. Policisté pomáhali dětem dýchacími přístroji, v jednom případě provedli několikrát masáž srdce a zachránili mu tak život. 

Jedná se o policisty z Oddělení hlídkové služby v Ústí nad Labem, sloužící u Policie ČR necelé čtyři roky.  Zároveň jsou členy prvosledových hlídek. Policisté tímto svým činem ukázali, že rozhodnutí jít k policii nebrali jen jako své budoucí povolání, ale i jako poslání. Ukázali, že jim je vlastní se nejenom starat o to, aby bylo bezpečněji na ulici, ale i zachraňovat životy.

Ústí nad Labem 5. dubna 2018
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem