Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pod záminkou prodeje stínící techniky okradli seniorku

PLZEŇ – Policisté se případem intenzivně zabývají a po pachatelích pátrají. 

Policisté z obvodního oddělení Plzeň 2 se zabývají případem krádeže, ke které došlo začátkem března letošního roku. Podle dosud zjištěných skutečností navštívili dva dosud neznámí muži starší ženu a pod záminkou prodeje a montáže stínící techniky se jí vloudili do bytu. Následně využili její chvilkové nepozornosti a z jednoho pokoje jí odcizili šperky a finanční hotovost ve výši 55 tisíc korun. Celkem způsobili poškozené škodu přes 80 tisíc korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody a po pachatelích intenzivně pátrají.

Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům. Nedůvěřujte neznámým lidem a nevpouštějte nikoho cizího do svého bytu.

Zvoní-li opravář, pracovník úřadu či jiných služeb nechte si předložit jeho služební průkaz, nebo ještě lépe zavolejte na úřad nebo instituci, na kterou se pracovník odvolává. V případě jakýchkoliv pochybností trvejte na tom, že o nabízenou službu nestojíte.

Nepodvolujte se nátlaku ze strany cizích lidí například k podpisu různých dokumentů. Vše si v klidu a pečlivě promyslete.

por. Michaela Raindlová
27. března 2024

vytisknout  e-mailem