Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pod vlivem drog opakovaně usedal za volant

SOKOLOVSKO – V jednom případě nezvládl řízení. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 50letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Padesátiletý muž na konci měsíce ledna v odpoledních hodinách řídil v Kraslicích osobní vozidlo značky Volvo. V ulici 5. května byl zastaven a zkontrolován kraslickými policisty. Ti s ním provedli orientační test na zjištění přítomnosti návykových látek. Tím bylo zjištěno, že řidič byl při jízdě ovlivněn návykovou látkou amphetamin/methamphetamin. Následně se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve a moči.

O dva týdny později v ranních hodinách řídil vozidlo značky Volkswagen po silnici II. třídy č. 210 ve směru na Jindřichovice a zřejmě při průjezdu pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace. Vlivem nepřizpůsobení rychlosti dostal s vozidlem smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat. Následně přejel do protisměru a narazil do svodidel. I v tomto případě řídil osobní vozidlo pod vlivem návykových látek. Policisté s ním opět provedli orientační test na zjištění přítomnosti návykových látek, který byl pozitivní na amphetamin/methamphetamin. Poté byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve a moči, kterému se opět podrobil.

Dle znaleckých posudků byla i v krvi řidiče zjištěna přítomnost methamphetaminu. V prvním případě dokonce vysoká až toxická hladina.

Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo ke zranění osob. Vznikla škoda předběžně odhadnutá na částku kolem 70 000 Kč.

Obviněnému muži v případě prokázání viny hrozí u soudu trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Kateřina Krejčí
11. 7. 2018

vytisknout  e-mailem