Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pod vlivem a na červenou

Cyklista se v jeden okamžik dopustil hned dvou nejvážnějších dopravních přestupků. Teď mu hrozí pokuta v řádu desetitisíců. 

V úterý po poledni prováděli policisté z místního oddělení Barrandov hlídkovou činnost v oblasti Velké Chuchle v Praze 5.

Při tom přijeli ulicí Mezichuchelskou až k železničnímu přejezdu u ulice Starochuchelská, na kterém tou dobou blikala červená světla. Ani tato výstražná světla a ani přítomnost policistů však nezabránila jednačtyřicetiletému cyklistovi projet přes železniční přejezd.

Policisté tedy okamžitě za tímto „hříšníkem“ otočili služební vozidlo a chtěli ho zastavit, zkontrolovat a jeho protiprávní jednání v souladu se zákonem vyřešit. Jenže cyklista si s nimi začal hrát, nadneseně řečeno, na kočku a myš.

Policistům se totiž snažil zmizet tím, že vjel na tamní cyklostezku, na kterou za ním osobním autem nemohou. Zřejmě mu ale nedošlo, že cyklostezka o pár set metrů dál končí. Co ale nedošlo tomuto muži, to napadlo policisty, kteří si tam na něj počkali.

Po zastavení provedli policisté u cyklisty orientační dechovou zkoušku, neboť i cyklista je při jízdě po pozemní komunikaci účastník silničního provozu, na kterého se také vztahuje nulová tolerance. Její výsledek prokázal, že jednačtyřicetiletý muž se vydal do provozu na svém kole notně podroušen, neboť se displeji přístroje objevila hodnota přesně dvě promile alkoholu.

Oba tyto zjištěné delikty tedy policisté zadokumentovali a zaslali je k vyřízení příslušnému správnímu orgánu. S ohledem na to, že cyklista nadýchal víc než jednu promile, hrozí mu pokuta v rozmezí od 25.000 – 50.000 Kć.

por. Mgr. Tomáš Hulan 5. 4. 2019

vytisknout  e-mailem