Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pod svícnem bývá největší tma

LIBEREC - Místo stavby na frekventované rychlostní silnici I/35 se stalo útočištěm pro zloděje. Zmizelo z ní kompletní hliníkové lešení. 

Krást v centru města a ještě k tomu na frekventované silnici, kde denně projede "x" řidičů, a to nejen v denní době, už vyžaduje hodně velkou míru drzosti. Ale v tomto případě se neznámý zloděj zřejmě řídil příslovím "pod svícnem bývá největší tma" a vyšlo mu to. Během noční doby z pátku 18. srpna na sobotu 19. srpna si okouknul situaci na stavbě opravy mostu rychlostní silnice I/35, u rampy v ulici Košická a když viděl, že je takzvaně vzduch čistý, odcizil ze stavby kompletní hliníkové lešení v délce 5 metrů. Majiteli tak způsobil škodu ve výši 35 tisíc korun.

Případem se již zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Vesec, kteří nejen po pachateli či pachatelích, ale i po odcizeném lešení nyní pátrají.  

V souvislosti s tím se obracíme i s žádostí o spolupráci na veřejnost, pokud si někdo z občanů všiml nějakého pohybu osob v inkriminovanou dobu  tj. od 18,00 hodin dne 18.8. do 07,00 hodin dne 19.8., ať prosím kontaktuje policisty prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně. Pachateli v případě dopadení hrozí v tomto případě až dvouletý trest vězení.
 

22.8.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem