Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Pod dětmi se prolomil led

ŽAMBERK – Pět dětí bylo převezeno do nemocnic. 

Krátce před 15. hodinou jsme od záchranné služby přijali informaci, že se v rybníce v zámeckém parku v Žamberku topí několik dětí. Na místo okamžitě vyrazila hlídka z obvodního oddělení Žamberk, dopraváci a hlídkaři z Ústí nad Orlicí. Každý kdo v tu chvíli byl na blízku a ve vysílačce slyšel hlášení o tonutí dětí, jel na místo.

Když kolega s kolegyní ze Žamberka přijeli na místo, už viděli, jak se k díře v ledu snaží dostat hasiči. Zasahující policista ze Žamberka uvedl: „Hned jak jsme přijeli na místo, viděli jsme asi uprostřed rybníka díru do ledu a hasiče. Absolutně jsme nad ničím nepřemýšleli a běželi jsme po ledu k té díře. Cestou jsem s kolegyní odhazoval součásti uniformy, abychom byli lehčí. V tu chvíli vůbec nepřemýšlíte nad tím, že by se ten led pod vámi mohl prolomit.“ Když se policisté dostali k díře, spolu s hasiči viděli pod ledem dvě děti, které chtěli vytáhnout z vody. Nicméně led se prolomil i pod kolegou a ten skončil také ve vodě. Po nějaké době jedno z dětí policista s hasičem vytáhli ven. Druhé se snažili vytáhnout hasiči za pomocí člunu. Po nějaké době byl z vody vytažen i třetí z chlapců. Všichni chlapci (nar. 2010, 2011, 2013) byli letecky transportování do nemocnic. Tam skončily i dvě dívky, pod kterými se také propadl led, ale ty se z vody dostaly a běžely pro pomoc.

Na místě kromě policistů a kriminalistů zasahovali i policejní krizoví interventi. Veškeré okolnosti této nešťastné události nyní prověřujeme.


Přiloženo foto PČR.

4. březen 2021
mjr. Ing. Markéta JANOVSKÁ
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

foto PČR

foto PČR 

Detailní náhled

foto PČR

foto PČR 

Detailní náhled

foto PČR

foto PČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem