Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pod bundou měl dva koňaky

MOST - Lup nakonec neodnesl; Hlídky včera přistihly čtyři řidiče s pozitivním testem na drogy; Drogu prodával nejen na Litvínovsku. 

Drogu prodával nejen v Litvínově
Policisté mosteckého toxi týmu odhalili dealera pervitinu, který měl psychotropní látku prodávat nejen v Litvínově. Podle nich měl 31letý muž z Mostu loni v Litvínově na náměstí a na dalších místech v okrese Most obstarat a následně prodat za finanční částky nejméně v šesti případech nejméně 16,5 gramů metamfetaminu různým osobám. Obviněný Mosteačan je vyšetřován na svobodě a od soudu může v případě uznání viny očekávat až pětiletý trest odnětí svobody.

Pod bundou měl dvě lahve koňaku, loni přišel z vězení
Rychlé potrestání může očekávat 31letý muž z Litvínova. Ten měl minulý týden využít nestřeženého okamžiku a v jednom mosteckém supermarketu v oddělení alkoholických nápojů měl vytáhnout z papírových obalů dvě lahve značkového koňaku, které si ukryl pod bundu. Poté prošel pokladnami, aniž by za zboží zaplatil. Lup ale nakonec neodnesl, byl zadržen pracovníky ostrahy. Zboží v hodnotě 2 798 korun bylo zajištěno a vráceno zpět prodejně. Filuta poté putoval na policejní oddělení pro záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zrychleném zkráceném přípravném řízení. Policie již státnímu zástupci odeslala zprávu o výsledku tohoto řízení. Muž kradl už v minulosti a byl za to odsouzen k nepodmíněným trestům, kdy se z vězení vrátil loni. Za toto jednání mu nyní hrozí s ohledem na kriminální minulost až tříletý trest.

Motoristé měli pozitivní testy na drogy, včera čtyři
V síti policejních kontrol skončilo během pěti dnů sedm řidičů, kteří měli pozitivní testy na drogy. Muž z Mostu řídil v pondělí škodovku po ulici Jana Palacha, kde ho zastavili policisté a provedli u něj test na drogy. Byl pozitivní na látku THC. O pár hodin usedl za volant svého vozu znovu a byl zastaven v ulici Javorová. Mladá Mostečanka se o víkendu v obci na Mostecku podrobila orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, ten ukázal na kokain. Řidič, který měl včera pozitivní test na marihuanu, se podrobil kontrole v ulici Okružní. Hamerští policisté v úterý  kontrolovali muže z Chomutovska při řízení auta v ulici Větrná, měl pozitivní výsledek na amfetamin. Další včerejší kontroly odhalili dva řidiče s pozitivním testem na drogy  v obci Horní Jiřetín a u obce Liběšice. Posledního řidiče kontrolovali policisté na silnici I/13. I on kvůli pozitivnímu výsledku na testu skončil na policii. Všem motoristům policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Muž zapomněl u pokladny peněženku, přišel o ni
Mostečtí policisté šetří případ nepoctivého nálezce, který se včera v jednom mosteckém supermarketu zmocnil cizí peněženky a tu si ponechal. Portmonku tam zapomněl jeden nakupující, a i když záhy zjistil její absenci a do prodejny se vrátil, již ji nenašel. Poškozený muž vyčíslil hmotnou škodu na částku vyšší než čtyři tisíce korun. Policie po pachateli pátrá a ve věci již zahájila úkony trestního řízení.

nprap. Ludmila Světláková
Most 15. ledna 2020

vytisknout  e-mailem