Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pochod Praha – Prčice proběhl bez vážnějšího narušení veřejného pořádku

BENEŠOVSKO – Policisté uložili více jak 20 blokových pokut. Kontrole na přítomnost alkoholu v dechu se nevyhnuli ani cyklisté. 

Již tradičně se v sobotu pořádal 53. ročník pochodu Praha – Prčice. Tento pochod organizuje odbor Klubu českých turistů. Letos se akce účastnilo přes 24 000 nadšenců. Ti mohli využít pěší trasy, anebo pokořit jednu z vybraných cyklotras na jízdním kole. Jako každý rok na dodržování veřejného pořádku v souvislosti s touto akcí dohlíželo několik policistů. Na Benešovsku celou akci zajišťovalo 28 policistů z územního odboru Benešov a dva psovodi se služebními psy z oddělení služební kynologie. Policisté nedohlíželi jen na veřejný pořádek, ale zaměřili se také na řidiče motorových vozidel, ale i cyklisty. Dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu na začátcích tras, tedy ve Voticích, Střezimíři a Olbramovicích. V dohledu pokračovali na samotných trasách a také v cíli pochodu na Vítkově náměstí v Prčici a jeho bezprostředním okolí.

V průběhu celé akce policisté zkontrolovali více jak 120 osob. Tento rok uložili 22 blokových pokut, což je o 12 více, než  rok minulý. Co se týká řidičů pod vlivem alkoholu, i toto číslo oproti loňsku vzrostlo. Pozitivní test na přítomnost alkoholu měli 4 řidiči. Ani cyklisté se dechovým zkouškám nevyhnuli. U tří cyklistů byla naměřena pozitivní hodnota alkoholu v dechu. V rámci opatření ze strany policie nebylo zjištěno vážnější narušení veřejného pořádku.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
23. května 2018

vytisknout  e-mailem