Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Počet výjezdů na konkrétní adrese

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost zněla:

„Vážení,

dle ust. § 4 a § 4a zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, žádám tímto o poskytnutí následujících informací:

1) Kolik ve večerních a nočních hodinách (od 22:00 do 06:00) ze dne 4. 3. 2024 do dne 5. 3. 2024 bylo realizováno výjezdů příslušníků Policie České republiky na adresu.....a do přilehlé oblasti.

2) Na základě jakých podnětů (obsah i forma) byly výjezdy na adresu ad 1) realizovány a jakým způsobem byly tyto podněty vyřízeny (např. výjezd na základě telefonátu občana o rušení nočního klidu, vyřízeno domluvou).

3) Jaké úkony dle účinných právních předpisů (zejména zákon č. 273/2008 Sb., o Polici České republiky, zákon č. 141/1961 Sb., trestní řád a zákon č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich) byly policisty na místě provedeny (např. prokázání totožnosti dle ust. § 63 zákona o Policii ČR).

4) Pokud o úkonech ad 3) byly pořízeny písemné záznamy (např. úřední záznam), prosím o zaslání jejich kopií.

5) Zda je Policií vedena statistika výjezdů (zda jsou k shromažďovány statistické údaje) do konkrétních oblastí (na konkrétní adresy) ve formě nevyžadující rozsáhlé vytížení personálu Policie České republiky.“.

Odpověď:

Vaši žádost jsme řádně posoudili a jako odpověď na ni Vám poskytujeme následující informace:

K bodům 1 a 2 souhrnně uvádíme, že se jednalo o celkem 3 výjezdy hlídek Policie ČR, které byly realizovány na základě telefonických oznámení občanů. Všechny se týkaly jedné události související s fyzickým napadením osoby v restauračním zařízení na Vámi uvedené adrese. V předmětné věci byly zahájeny úkony trestního řízení podle § 158 odst. 3 trestního řádu.

Jako odpověď k bodům 3 a 4 Vám poskytujeme úřední záznamy z místa šetření předmětné události, ze kterých jednotlivé provedené úkony vyplývají. Uvedené úřední záznamy Vám poskytujeme v nezbytné anonymizované podobě, a to s ohledem na to, že obsahují množství osobních údajů, pod které lze zařadit i části projevů osobní povahy (subjektivní části výpovědí osob podávajících vysvětlení). Tyto jsou předmětem právní ochrany a jejich poskytnutím by povinný subjekt postupoval v rozporu s čl. 6 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (tzv. GDPR), který stanoví právní tituly ke zpracování osobních údajů způsobem, aby byla naplněna zásada zákonnosti vyjádřená v čl. 5 odst. 1 písm. a) tohoto nařízení. Při anonymizaci povinný subjekt postupoval v souladu s § 15 odst. 3 InfZ, dle kterého pokud povinný subjekt poskytuje informace formou kopie dokumentu, z něhož vyloučil osobní údaje, nemusí vydat rozhodnutí o odmítnutí žádosti.

K bodu 5 sdělujeme, že Vámi uváděné statistiky výjezdů do konkrétních oblastí (na konkrétní adresy) nejsou povinným subjektem vedeny. Vybrané trestné činy a přestupky aktuálně evidované Policií ČR můžete dle konkrétní oblasti či konkrétního data sledovat v rámci informačního systému Mapy kriminality prostřednictvím webové stránky https://kriminalita.policie.cz/.

vytisknout  e-mailem