Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pobytové kontroly v Humpolci

KRAJ VYSOČINA: Šest cizinců u sebe nemělo doklady 

Policisté kontrolovali ubytovny v Humpolci Policisté z územního odboru Pelhřimov společně s policisty z odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina realizovali v pátek 22. září v Humpolci bezpečnostní opatření zaměřené na legálnost pobytu cizinců na území ČR. Policisté zkontrolovali šest místních objektů, ve kterých jsou ubytováni cizí státní příslušníci.

Při pobytových kontrolách policisté prověřili celkem 125 osob, většinou se jednalo o státní příslušníky Rumunska, Bulharska a Ukrajiny. Šest státních příslušníků Rumunska při kontrole nemělo u sebe žádné doklady, které by prokazovaly jejich totožnost. Tito cizinci se dopustili přestupku na úseku zákona o pobytu cizinců a policisté jim uložili pokutu v příkazním řízení. Všichni zkontrolovaní cizinci pobývali na území České republiky legálně.

 „Pobytové kontroly směřujeme do míst, kde dochází ke zvýšenému pohybu cizinců v rámci celého Kraje Vysočina. Naši pozornost zaměřujeme na kontrolu legálnosti pobytu cizinců na území České republiky, pravost a platnost dokladů, které cizinci předkládají. Kontrolujeme také, zda cizinci mají řádné povolení k výkonu práce na území České republiky, pokud je takové povolení podmínkou k výkonu zaměstnání,“ uvedl k zaměření kontrol kpt. Mgr. Oldřich Chaloupka, vrchní komisař odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

Při kontrolách věnujeme zvýšenou pozornost oblasti nelegálního zaměstnávání cizinců. Na území kraje při běžném výkonu služby mají policisté vytipovány lokality, kde jsou v současné době ubytováni ve větším množství agenturní zaměstnanci, která jsou zaměstnáváni ve velkých firmách v našem kraji. Jedná se o státní příslušníky Rumunska, Bulharska, Maďarska a Ukrajiny. V daných lokalitách, ale i na jiných místech provádíme pravidelně pobytové kontroly.

V průběhu loňského roku zjistili policisté v našem kraji celkem 85 případů nelegálního zaměstnávání cizinců. V letošním roce policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina zjistili 139 případů nelegálně zaměstnaných cizinců. Tito cizinci byli převážně zaměstnáni prostřednictvím pracovních agentur. V kontrolách zaměřených na pobyt cizinců budou policisté Krajského ředitelství pokračovat také v dalším období.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

25. září 2017 

vytisknout  e-mailem