Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pobodal muže na ulici a utekl

Pomozte kriminalistům vypátrat útočníka a jeho komplice. 

Kriminalisté druhého policejního obvodu pátrají od 8. listopadu po třech mužích a jedné ženě, kteří se účastnili rvačky v Ječné ulici v Praze, která skončila pobodáním mladíka.
 
Celý incident se odehrál z pátku na sobotu, pár minut po půlnoci, v ulici Ječná. Dva mladíci šli ulicí I. P. Pavlova směrem na Karlovo náměstí, když se ale na chodníku míjeli s mladým párem, vzájemně se nevyhnuli a srazili se. Kvůli tomu se mezi nimi rozpoutala roztržka. Jeden z mužů, ten který šel původně po ulici s dívkou, si vytáhl ze zadní kapsy nůž, nejprve s ním šermoval před obličejem druhého, a poté ho nečekaně bodl do oblasti žeber. Chvíli se ještě postrkovali, ale situace se začala pomalu uklidňovat a nakonec na sebe mladíci pouze pokřikovali.
 
Mezitím však k útočníkovi s nožem přiběhli z protější strany silnice další dva mladíci. V útoku už pak nikdo nepokračoval a zraněný pobodaný muž i se svým kamarádem odcházeli směrem k zastávce tramvají na I. P. Pavlova. Po pár minutách však uslyšeli dupot nohou, oba se otočili a spatřili za sebou útočníka s nožem i dva mladíky, kteří se k němu připojili při prvním útoku. Opět se strhla bitka, nicméně pobodanému muži i jeho kamarádovi se naštěstí podařilo utéct. Zraněný doběhl na nejbližší policejní služebnu, odkud mu policisté okamžitě zavolali zdravotnickou pomoc. Druhý se schoval v přilehlém parku tak, aby ho útočníci nenašli.
 
Případ si okamžitě převzali kriminalisté a bezprostředně po útoku zajistili záznamy z bezpečnostních kamer v metru. Ty zachytily ve vestibulu pohyb dvou mladíků, kteří při prvním incidentu přispěchali na pomoc útočníkovi s nožem.
Jedná se o muže ve věku kolem pětadvaceti let, vysoké asi 180 centimetrů, štíhlé postavy. Mají světlou pleť a jeden z nich měl na sobě výraznou žlutomodrou bundu.
 
Vzhledem k tomu, že oba hledaní, byli účastníky celého incidentu a následně se podíleli i na opětovném napadení, je pro kriminalisty zjištění jejich totožnosti velmi zásadní, a to především z důvodu, že s největší pravděpodobností znají totožnost útočníka s nožem.
Kriminalisté touto cestou žádají jak svědky celého incidentu v Ječné ulici, tak všímavé spoluobčany, kteří by podezřelé mladíky poznali, aby okamžitě kontaktovali bezplatnou tísňovou linku 158 nebo policisty na kterékoliv služebně Policie ČR.
V současné chvíli jsou všichni tři podezřelí z výtržnictví a útočník s nožem navíc z trestného činu ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetileté vězení.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 12. 11. 2014
Odkazy do noveho okna

Hledaní mladíci I.

Hledaní mladíci I. 

Detailní náhled

Hledaní mladíci II.

Hledaní mladíci II. 

Detailní náhled

Hledaní mladíci III.

Hledaní mladíci III. 

Detailní náhled

Hledaní mladíci IV.

Hledaní mladíci IV. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem