Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Po znásilnění odcizil kabelku i se svíčkovou

Kriminalisté pátrají po starším manželském páru, který mohl násilníka spatřit před činem. 

V pátek 9. prosince 2011 mezi půlnocí a jednou hodinou ranní se osmadvacetiletá žena vracela domů z baru na pražském Střížkově a v ulici Černého ji napadl neznámý muž. Když šla žena kolem dětského hřiště sousedícího se základní školou, muž k ní přiskočil zezadu a zacpal jí ústa tak, aby nemohla křičet. Pak mladou ženu odtáhl do křoví, kde ji povalil na zem, ke krku ji přiložil nůž a vykonal soulož. Poté odcizil luxusní kabelku s notebookem, mobilním telefonem, finanční hotovost v řádech několika tisíc korun a 3 kilogramy svíčkové panenky, celkově tak způsobil škodu za více jak třicet tisíc korun. Z místa pak utekl neznámo kam. V případě dopadení hrozí násilníkovi za trestný čin krádeže a znásilnění trest odnětí svobody až na deset let.
 
K popisu násilníka:
muž ve věku mezi 30 až 35 lety byl vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé až střední postavy. Má světlou až opálenou pleť, krátké tmavě hnědé vlasy, tmavě hnědé oči, úzký rovný nos a plné rty. Byl hladce oholený a oblečený do tmavé bundy do pasu a džínů. Celkově působil udržovaným dojmem, nebyl z něj cítit alkohol ani cigarety. Hovořil slovensky.
 
S největší pravděpodobností násilník bydlí nebo se zdržuje na pražském Střížkově či jeho okolí, anebo se mohl na místo dopravit autobusem MHD do blízké zastávky Třebenická.
 
Kriminalisté v souvislosti s tímto činem žádají veřejnost o pomoc. Jen malou chvíli předtím než došlo ke znásilnění, procházel kolem násilníka a napadené ženy postarší manželský pár ve věku mezi 60 až 70 lety. Dvojice byla oblečená do plátěného pláště balonového typu a s sebou měla psa menšího vzrůstu připomínající plemeno bišonek nebo yorkšírský teriér. Tento pár by mohl kriminalistům výrazným způsobem pomoci při objasnění tohoto násilného trestného činu. 
 
Jakékoliv informace k této události nebo hledanému muži přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoliv služebně Policie ČR.
 
nprap. Bc. Jana Rösslerová 14. 12. 2011
Odkazy do noveho okna

Pachatel znásilnění

Pachatel znásilnění 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem