Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Po prodejně se proháněl na kole

CHOMUTOVSKO - Ochrance pak hrozil nožem. 

Do vazební věznice byl včera na základě podnětu vyšetřovatele umístěn 30letý muž z Jirkova.

Ten se v úterý odpoledne vydal do prodejny supermarketu v centru Chomutova bez zakrytých úst a nosu a navíc na jízdním kole. Na tom měl podle svědků jezdit po prodejně. Když byl pracovníkem ostrahy upozorněn, aby tam nejezdil na kole, a že nemá roušku, svlékl si po sesednutí z kola triko a omotal si ho kolem úst. V brouzdání po prodejně však pokračoval. Do kalhot si o chvíli později měl uschovat aku vrtačku a aku baterii v celkové hodnotě necelých tisíc korun a projít prostorem pokladen bez zaplacení. Odcizené zboží měl nakonec odhodit zpět za pokladnu a vyjít před prodejnu.

Když se mu tam pracovník ostrahy pokoušel zabránit v odchodu, měl na něho dotyčný vytáhnout nůž, přitom mu ústně pohrozit, a poté nasednout na kolo a odjet.

Událost byla telefonicky oznámena policistům, kteří začali okamžitě jednat. Z kamerových záznamů zajistili fotografie podezřelého, po kterém se rozběhlo pátrání. O několik minut později byl policejní hlídkou na jiném místě v Chomutově spatřen muž odpovídající osobě na fotografii. Policisté u něho při osobní prohlídce nalezli nůž, kterým měl hrozit pracovníkovi ostrahy. Tuto zbraň mu odebrali a podezřelého zadrželi.

Další den vyšetřovatel zahájil trestní stíhání obviněného pro trestné činy vydírání, výtržnictví a krádeže. Protože u tohoto několikrát soudně trestaného recidivisty hrozilo, že by v páchání trestné činnosti pokračoval, podal vyšetřovatel podnět k jeho vzetí do vazby. Státní zástupce se s tímto podnětem ztotožnil a navrhl soudu vazbu. Obviněný byl pak agresivní dokonce i u soudního jednání, proto musel být zpacifikován za užití donucovacích prostředků.

Včera tedy z rozhodnutí soudu putoval do vazební věznice. Pokud ho soud z popsaného jednání uzná vinným, může ho s ohledem na použití zbraně při vydírání poslat za mříže tentokrát až na osm let.

 

 por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 5. června 2020

vytisknout  e-mailem