Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Po překonání plotu odcizil klíče od motocyklu

KLADENSKO – Občané, zabezpečte si věci i na svých pozemcích. 

Dne 22. srpna 2019 oznámil poškozený třiasedmdesátiletý muž na obvodní oddělení Kladno venkov, že neznámý pachatel vnikl na jeho pozemek u rodinného domu v Kladně v ulici Gen. Eliáše.

Tento neznámý pachatel po vniknutí na pozemek dne 20. srpna 2019 zde odcizil ze zaparkovaného motocyklu klíč, který byl ponechán v zapalování a dále byly zcizeny dioptrické brýle. Tímto jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 700,- Kč. Následně pachatel na tento pozemek opětovně vnikl ve dnech od 21. do 22. srpna 2019, kde pobýval. V tomto případě nedošlo k žádnému odcizení ani poškození.

Policisté nyní tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.  

Kladenští policisté opět upozorňují občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a především v těchto letních měsících neponechávali na svých zahradách volně svůj majetek. Zloděj umí využít dané situace a po překonání i vysokého oplocení vnikne na pozemek a nezajištěné věci jsou poté pro něho snadnou kořistí, aby se obohatil ve svůj prospěch.

Policisté dále upozorňují občany,  aby si v těchto sezónních měsících  zabezpečili před krádeží například i zahradní nábytek, elektroniku, zahradní náčiní, grily a jiné věci, i když je mají  na svých pozemcích. Tyto věci je třeba mít v kůlně, v garáži nebo pod přístřeškem  pod uzamčením nebo upevněné, neboť drzost pachatelů nezná mezí a je nevyzpytatelná. Jedině preventivním zabezpečením může každý  předejít krádežím a ochránit si svůj majetek před nenechavci, kteří  odcizením věcí získávají nezákonně finanční prostředky. 

Občané, neopomínejte si na svých pozemních zabezpečit i vozidla, motocykly nebo jízdní kola. Neponechávejte uvnitř vozidel a ani v příručních zavazadlech na motocyklech nebo jízdních kolech žádné doklady, finanční hotovosti a cennosti.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

23. srpna 2019

vytisknout  e-mailem