Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Po nehodě se schovával v lese

Bruntál - havaroval a schoval se v lese, ze kterého pak utíkal před služebním psem Gasem 

Bral oblečení
V pátek 21.5.2010 v Bruntále na ulici Dukelská v prostorách šaten školy dosud neznámý pachatel odstranil visací zámek plechových dvířek šatní skříňky a odcizil boty, dvě bundy, triko, kalhoty a dvoje tenisky. Poškozeným způsobil škodu ve výši přes 2 tisíce Kč.
 
Akce zaměřená na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholu mládeži
V době od 21. do 22.5.2010 v Bruntále proběhla akce zaměřená na kontrolu barů, restaurací, heren v souvislosti s podávání alkoholu mládeži a hraní na výherních automatech a také policisté dohlíželi na dodržování pravidel bezpečnosti silničního provozu. Zkontrolovali 14 provozoven a v jedné z nich zjistili tři mladistvé pod vlivem alkoholu. Při dechovým zkouškách jim naměřili hodnoty od 0,20 do 0,84 promile. Mladiství pak byli po neodkladných úkonech předáni rodičům. 
 
Agresivní cizinec skončil na záchytce
Policisté zasahovali v sobotu 22.5.2010 v zahradní chatce na ulici Dělnická ve Městě Albrechticích, kde 45letý cizinec pod vlivem alkoholu napadal nejdříve slovně a následně fyzicky 46letého muže. Svého protiprávního jednání nezanechal ani po příjezdu policistů, kteří agresivního cizince zajistili. Naměřili mu 2,56 promile alkoholu a následně převezli na záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
 
Havaroval a chtěl se schovat v lese, ze kterého pak utíkal před služebním psem Gasem
Dopravní nehodu při které řidič utekl do lesa šetřili policisté v sobotu 22.5.2010 mezi obcí Bruntál a Nové Heřmínovy. 25letý řidič jel s vozidlem Honda Accord a nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze komunikace. Dostal smyk a přejel za okraj vozovky, kde narazil do betonového svodidla. Po nárazu byl vymrštěn zpět na vozovku a přejel do levé poloviny, kde ještě narazil do protisvahu a následně se znovu auto vymrštilo a otočilo na střechu. Skončilo na střeše v jízdním pruhu ve směru na Bruntál. Řidič vylezl z vozidla, vyprostil 30letou spolujezdkyni, která byla lehce zraněna a z místa nehody utekl. K šetření nehody byl přivolán i policejní psovod se služebním psem Gasem, který vypracoval stopu v délce 2 km a doháněl pachatele, který utíkal a chtěl se schovat před policisty v lese. Při pronásledování vylezl na cestu, kde ho policisté zadrželi. Při dechové zkoušce mu naměřili nejprve 1,74 a po chvíli 1,54 promile alkoholu. Muž uvedl, že alkohol požil až po nehodě. Způsobená škoda činí 80 tisíc Kč.
 
Majitelé přišli o auta
V průběhu víkendu šetřili policisté hned dva případy odcizení vozidel.
            - v Krnově na ulici Opavská v době od 16. do 23.5.2010 před prodejnou potravin dosud neznámý pachatel odcizil vozidlo Felicia. Bylo 12 let staré a mělo zabudované autorádio a odnímatelné tažné zařízení. Majiteli způsobil škodu ve výši 30 tisíc Kč.
            - škodu ve výši 300 tisíc Kč způsobil neznámý pachatel 62letému muži, kterému odcizil v Rýmařově v době od 22. do 23.5.2010 zaparkovanou octavii, která byla rok stará. Stav tachometru byl 12 tisíc km.
Policisté po obou vozidlech vyhlásili celostátní pátrání.
 
Poškodil lak passatu
V Krnově na ulici Dolní v době od 20. do 21.5.2010 před garáží do domu dosud neznámý pachatel poškodil ostrým předmětem lak na zaparkovaném vozidle VW Passat. Udělal tam vrypy až na základní barvu. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč.
 
                                                                                              
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem