Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Po návratu z vězení začal opět páchat trestnou činnost

TACHOV – Muž se opakovaně dopouštěl majetkové trestné činnosti. Jeho jednání vyvrcholilo loupežným přepadením. V tuto chvíli se recidivista nachází již ve vazbě. 

     Na základě zjištěných skutečností, zajištěných důkazů a provedeného šetření zahájil v pátek 21. dubna letošního roku policejní komisař trestní stíhání 27letého muže, kterého obvinil ze tří trestných činů, a to ze zločinu loupeže, z pokrčujícího přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci.
     Obviněný muž s pácháním trestné činnosti začal ani ne měsíc po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody. Počátkem dubna vnikl na pozemek jednoho domu v Tachově, kde z terasy v suterénu domu odcizil LED televizor s příslušenstvím v hodnotě přes 15 000 korun. Tachovským policistům se jej podařilo na základě zjištěných informací v krátké době vypátrat, a tak mu již druhý den sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody.
     Z toho si však dotyčný zřejmě nic nedělal, protože dva dny na to se vloupal do dvou tachovských restaurací. Do první vnikl přes noc poté, co poškodil skleněnou výplň okna v zadní části objektu. Následně prohledal vnitřní prostory, kde rozházel věci a z restaurace odcizil mobilní telefon a finanční hotovost, čímž způsobil na odcizených věcech celkovou škodu ve výši 1 300 korun. Škodu ve výši přes 1100 korun způsobil poškozením okna.
     Následující noc vnikl obdobným způsobem do druhé restaurace, ve které prohledal skříňky a další úložné prostory. V tomto případě nic neodcizil, protože jej vyrušilo přijíždějící vozidlo, a z místa utekl. I tak způsobil škodu ve výši téměř 7 000 korun.
     Tím jeho jednání ale neskončilo. Přibližně po týdnu, konkrétně 18. dubna letošního roku, se v brzkých ranních hodinách dopustil v jednom tachovském baru loupeže. Pod pohrůžkou násilí tam požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti. Přepadená 41letá žena se snažila na místo přivolat mobilním telefonem ostrahu, avšak útočník jí telefon vytrhl a následně jej odcizil. Z kapsy kalhot přepadené ženě vytáhl klíče od zásuvky s penězi, ve které se nacházelo přes 29 000 korun. Peníze odcizil a ještě před tím, než z místa utekl, vzal obsluze peněženku s vyinkasovanými penězi ve výši bezmála 9 000 korun.
     V krátké době se kriminalistům podařilo pachatele zadržet a obvinit z výše uvedených tří trestných činů. Zároveň podal policejní komisař podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud jej akceptoval, a tak se recidivista od neděle nachází ve vazební věznici.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
26. 4. 2017

vytisknout  e-mailem