Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Po krátkém pronásledování policisté muže dopadli

PRAHA VENKOV – VÝCHOD – Ujížděl kradeným vozidlem. 

Kriminalisté Územního odboru Praha venkov – východ v pátek 20. října 2023 sdělili podezření 34letému muži hned ze dvou trestných činů, konkrétně z neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Muž je podezřelý z toho, že o den dříve začal před policisty ujíždět v ukradeném vozidle, vše navíc se zákazem řízení, v podmínce a pod vlivem drog.

Osobní vozidlo pravděpodobně odcizil o několik dní dříve. Policisté ho lehce před 13. hodinou zpozorovali ve Staré Boleslavi, proto se za řidičem ihned vydali a po chvíli se ho se zapnutými výstražnými světly snažili zastavit, řidič ale místo zastavení šlápnul na plyn a začal policistům ujíždět. To se mu dařilo ale jen několik málo minut. Po chvíli, v zatáčce, nezvládnul řízení a s vozidlem vyjel mimo komunikaci a narazil do travnatého příkopu. Ani pak se ale nechtěl vzdát, začal utíkat a nezastavil ho ani varovný výstřel. Policisté muže ale po chvilce doběhli a zadrželi.

Následnou lustrací policisté zjistili, že muž byl březnu 2023 podmínečně propuštěn z vězení, kde si několik let odpykával trest za majetkovou trestnou činnost. Místo toho, aby se snažil žít lepší život, se bohužel opět vrátil k protiprávnímu jednání. Dechovou zkoušku na alkohol na místě odmítl a provedený test na návykové látky ukázal pozitivní výsledek na amfetamin/metamfetamin.

Muži nyní hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
25. října 2023

vytisknout  e-mailem