Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Po houbařce pátral i vrtulník

ČESKOLIPSKO - Pátrací akce po ztracené seniorce měla šťastný konec. 

V pátek 18. října 2019 kolem osmé hodiny večer  oznámil  na  tísňovou linku  158 muž, že pohřešuje svou manželku, která se kolem jedné hodiny vydala v okolí Velkého Grunova na houby a do večera se nevrátila domů. Po své 73leté ženě pátral celé odpoledne nejdříve sám, ale bohužel bez kladného výsledku. Muž se tedy s obavami o zdraví a život své ženy obrátil na policisty. 

Policisté začali ihned organizovat pátrací akci, do které  bylo nasazena nejen více jak desítka policistů, více jak desítka hasičů a také policejní psovod a byl přizván i policejní vrtulník s termovizí. Vzhledem k tomu, že pátrací akce probíhala ve večerních hodinách, měly složky Integrovaného záchranného systému ztížené podmínky při prohledávání lesního terénu. 

Celá patrací akce měla šťastný konec. Krátce před půlnocí obdrželi policisté dobrou zprávu od strojvedoucího osobního vlaku, který spatřil na základě poznatku ženu uvedeného popisu u Velkého Grunova, jak šla a vedla jízdní kolo. Žena byla v pořádku, avšak s ohledem na svůj zdravotní stav a také celodenní únavu, se nestačila včas vrátit domů. 

Policisté radí občanům,  aby se na houby vydávali pokud je to jen možné minimálně ve dvou a zároveň aby  u sebe měli mobilní telefon.  Při procházce v lese u nich mohou nastat i náhlé zdravotní problémy. V těchto dnech se již také brzy stmívá a rychle se i ochlazuje. Dále doporučujeme, aby se nevydávali do neznámého terénu a také aby vyhodnotili dobře své fyzické síly a měli i dostatečně teplé oblečení.

19. 10. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem