Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Po hlídkách házel trámy, policisté použili pepřový sprej

NYMBURK - Muž se pohyboval na nymburských hradbách, kam je veřejnosti vstup zakázán. Místo aby prostor opustil, házel po strážnících i policistech dřevěné trámy. 

Násilí proti úřední osobě - pro tento trestný čin zahájili kriminalisté úkony trestního řízení v souvislosti s jednáním 42letého muže, proti kterému první sváteční den, 5. července 2023, zasahovali jako první strážníci Městské policie z Nymburka.

Právě ti jako první reagovali na základě oznámení na muže, který se ve středu kolem půl deváté večer nacházel v prostorách vyhlídkové věže městských hradeb, kam je veřejnosti vstup zakázán. Hlídka se snažila s mužem vše smírně vyřešit, nicméně ten na opakované výzvy strážníků reagoval házením trámků a lahve. 

To samé se opakovalo i při příjezdu policejních hlídek z Nymburska. Muž stále nereagoval na výzvy a v házení trámů pokračoval. Policisté proto museli využít zákonných donucovacích prostředků, pepřový sprej, který byl nakonec účinný a muže zadrželi. Následně skončil v policejní cele, odkud jej následující den policisté propustili. Vysvětlení pro své jednání neměl.

Prošetřování tohoto jednání stále probíhá, trestní zákoník vymezuje za trestný čin násilí proti úřední osobě trest odnětí svobody od šesti měsíců až na šest let.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
10. července 2023

vytisknout  e-mailem